STABÆK – MOLDE 1-1 (10-9 etter straffer):

Molde var ikke på sitt vante beste, men de dominerte banespillet i størstedelen av oppgjøret.

Til tross for at de ikke klarte å skape de helt store sjansene virket det aldri å være tvil om at de ville ta seg videre til semifinalen, men helt på tampen satte Stabæk inn en sluttspurt.

– Jeg tror det bekymrer Erling Moe, at Molde ikke skaper noe særlig med sjanser selv etter 106 minutter når de har fått brukt bredden i laget, alarmerte NRKs kommentator da kampen gikk mot slutten.

Bohinens nysignering Kasper Høgh (22) scoret fem minutter før slutt, og sendte kampen til ekstraomganger, etter at Veton Berisha hadde sendt gjestene i føringen.

– For en thriller av en kamp dette har utviklet seg til å bli, utbrøt NRKs kommentator da kampen lå an til å gå til straffespark.

Det måtte 24 straffespark til før Stabæk omsider kunne juble for å ha tatt seg videre til semifinalen.

– Et stort press

Veton Berisha kunne sette inn sitt første mål for klubben da han fikk muligheten fra 11 meter etter at Kristian Eriksen ble felt av Nicolai Næss.

28-åringen lot seg ikke prege av hjemmesupporternes høylytte buing mens han ventet på å ta straffen, og satte ballen utakbart ned til venstre for keeperen.

Les også: Casper Ruud om kjendislivet og forespørslene: − Det er mer av det enn jeg hadde trodd

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp tror det vil fjerne mye vekt fra 28-åringens skuldre, etter at han ble hentet for 40 millioner kroner fra svenske Hammarby.

– Det er et stort press på mannen som kostet mye penger, så det er nok veldig godt for han å komme i gang, poengterer NRKs Carl-Erik Torp i pausen.

Berisha kunne blitt tomålsscorer etter 50 minutter da han etter litt klabb og babb plutselig fikk ballen helt alene i Stabæks 16-meter, men ble stoppet av en fantastisk refleksredning fra Isak Petterson.

Dansk dynamitt

Etter å ha solgt stjernespiss Gift Orban til belgiske Gent i januar, hentet det nyopprykkede klubben inn Mushaga Bakenga fra Tokushima Vortis og danske Kasper Høgh på lån fra Aalborg.

22-åringen, som spiller med nummer 69 på ryggen, scoret to da Stabæk senket Bryne i den forrige runden, og viste nok en gang hva han kan tilby sin nye klubb når den regjerende seriemesteren kom på besøk.

Les også: Hoppdamene ble historiske: – Har gjort meg forbannet!

Høgh var på rett sted til rett tid da et skuddforsøk fra Haugen endret retning, og kunne enkelt sette inn utligningen, til stor

– Han har kjempet og kjempet i 80 minutter, og endelig får han belønning for strevet. Det er dansk dynamitt på topp hos Stabæk.

Høgh med møtt med stor applaus hver gang han hadde ballen etter scoringer, og virker allerede å ha spilt seg inn i Stabæk-fansens hjerter.

Stabæk møter vinneren av kvartfinalen Brann og Sandefjord i semifinalen. Den spilles 20:00 søndag kveld.