RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Stoltz Bertinussen/SCANPIX

Molde vil kopiere Tromsø

Sist oppdatert:
Molde-trener Kjell Jonevret har startet planleggingen av 2009-sesongen.

TROMSØ – MOLDE 4-4:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Ambisjonen i romsdalsklubben er å sikte høyere på tabellen, og i den jobben ønsker svensken å hente inspirasjon fra det Tromsø og Fredrikstad har utrettet i årets sesong.

Les også:- Diouf er en artist

Utnytter ressursene sine
– Tromsø er ingen «jätteklubb», men har begrensede ressurser og et lite publikumsgrunnlag. Likevel har de maktet å skape gode resultater og å spille god fotball. Sånt er det mye å lære av og inspireres av for en klubb som vår. Vi har kanskje ødelagt litt for dem ved å ta poeng på Alfheim, men jeg håper virkelig at de klarer medaljer. Det vil faktisk være viktig for norsk fotball at ikke bare de pengesterke klubbene henger med der oppe, men at det er mulig å vinne posisjoner fordi man utnytter ressursene sine godt, sier han.

(saken fortsetter under videovinduet)

268422

Den viktigste utfordringen Jonevret ser for sin egen klubb, går på det mentale.

– Vi gikk inn i årets sesong vel vitende om at vi var et nyopprykket lag. Vi har aldri snakket om «nedrykksstrid» internt, men kanskje har vi likevel vært ubevisst preget av dette likevel.

– På hvilken måte?

– Ved at vi ikke har vært modige nok. Kampen mot Tromsø var vår tiende uavgjorte i år, noe som kanskje sier sitt. Vi har spilt bra fotball, og har ofte fått skryt, men vi har ikke hatt den mentale styrken til å hente trepoengere i kamper hvor vi kunne ha fortjent det, sier han.

Trenger nye spillere
Forberedelsene til et suksessfullt 2009 handler ikke bare om mental skjerping. Jonevret erkjenner at det også trengs noen forsterkninger.

– Vi trenger nok å få skjerpet konkurransen i stallen. Serien utvides neste sesong, vi skal spille enda flere kamper og trenger noen nye fjes. Men samtidig har vi mye ungt talent i Molde som har en stor fremtid foran seg, sier han.

Bare to av dagens spillere har kontrakter som utløper. Til gjengjeld gjelder dette viktige spillere som Toni Koskela og Jose Mota.

– Jeg er en sånn kjedelig trener som overlater kontraktsforhandlinger til de som har ansvar for sånt, og forholder meg til de spillerne jeg råder over, sier han.

– Men du stiller deg vel ikke likegyldig til hvorvidt Mota og Koskela beholdes?

– Nei, det gjør jeg selvsagt ikke. Jeg vet at det pågår samtaler, både med spillerne og med Aalborg – som vi leier Mota fra. Men foreløpig har jeg ingen grunn til å være begeistret eller bekymret for innholdet i disse samtalene, sier han.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere