*Nettavisen* Sport.

Molde vil snakke med Solskjær

Foto: Herskedal, Kjell (SCANPIX)

Molde Fotballklubb bekrefter at de gjerne vil ha en prat med Ole Gunnar Solskjær om den ledige trenerjobben.

07.10.10 12:17

Kristiansund (ANB): Hele Molde by har lansert Ole Gunnar Solskjær som den optimale trener for MFK. Nå kan det bli reelt.

Romsdalsklubben har nå bestemt seg for å snakke med kristiansunderen om den ledige jobben på Aker stadion, melder Tidens Krav .

Nylig ble det kjent at Manchester Uniteds reservelagstrener har kjøpt seg hus i hjembyen. Bryggekanten 21 blir ny adresse for Ole Gunnar Solskjær, kona Silje og barna Noah (10), Karna (7) og Elijah (2).

Nyheten om huskjøpet satte umiddelbart fart i ryktene om fotballprofilens framtidige yrkeskarriere.

Vil snakke
Også i Molde Fotballklubb har de naturlig nok fått med seg hva som er i ferd med å skje.

Styreleder Erik Berg sier til Tidens Krav at de mer enn gjerne vil snakke med Solskjær.

Det samme sier administrerende direktør Tarje N. Jacobsen.

Solskjær selv sa nylig til TV 2 at han er klar for å snakke med Molde.

Verken Berg eller Jacobsen vil si noe konkret om når et møte vil finne sted, men trolig er dialogen allerede i gang. Solskjær er hjemme i Norge på høstferie denne uka. Det er kort vei fra Kristiansund til Molde, og trener og klubb vil neppe ha store problemer med å finne tid og sted for en samtale.

Som hånd i hanske
Ole Gunnar Solskjær vil passe som hånd i hanske med tanke på de kriterier som Molde har sagt de leter etter i forhold til ny trener. Han har lokal forankring, og har erfaring fra topp internasjonalt nivå.

Kristiansunderens holdninger sammenfaller med det alle fotballklubber og andre organisasjoner trolig leter etter i forhold til å være leder.

Med titler som Årets forbilde, årets Peer Gynt og en rekke andre utmerkelser, har Solskjær like mye skapt seg et navn gjennom sin personlighet som sin karriere på fotballbanen.

I sum blir 37-åringen en knallsterk kandidat. Mange tror mye allerede er på plass. Tidens Krav har fra ulike kilder fått informasjon om hva som er på gang.

Solskjær hadde neppe vist interesse for Molde hvis han ikke hadde hatt lyst på jobben. Og for MFK er det som sagt vanskelig å finne en som passer bedre i forhold til det de leter etter.

At Molde nå bekrefter at de vil snakke med Solskjær, er også en klar indikasjon på hva som er i ferd med å skje.

Mange detaljer
Reservelagstreneren er i dag fast ansatt i Manchester United. Han har tidligere sagt han ikke vil flytte før Sir Alex Ferguson gir seg som manager på Old Trafford, men alt tyder nå på at dette er i ferd med å endre seg.

Og det er primært familiens ønske om å flytte hjem til Norge som taler for en retur til norsk fotball. Ole Gunnar Solskjær har flere ganger sagt han vil hjem. Det har bare vært snakk om å finne riktig tidspunkt.

En trenerjobb i Molde vil også gjøre det mulig å bo i Kristiansund. En pendlertilværelse over Fursetfjellet vil være den minste hindringen.

Enn så lenge må fotballinteresserte romsdalinger krysse fingrene og smøre seg med tålmodighet. Det er mange detaljer som skal på plass når du skifter fra Manchester United til Molde Fotballklubb.

Tarje N. Jacobsen har lenge sagt MFK skal ha ny trener på plass før 1. januar. Familien Solskjær tar over huset på Bryggekanten før jul, og i forhold til en avslutning av trenerjobben i Manchester, er jobbskifte rundt årsskifte en god timing.

Tidens Krav lyktes onsdag ikke å komme i kontakt med Ole Gunnar Solskjær. (ANB)

Les mer i Tidens Kravs papiravis.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.