RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Molitor ny IBF-mester

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Kanadiske Steve Molitor ble fredag kveld ny IBF-mester i super-bantamvektsklassen etter å ha slått ut briten Michael Hunter.

Engelskmannen sa tidligere i år fra seg EM-tittelen i vektklassen for å forsøke seg på den ledige IBF-tittelen. 28-åringen hadde håpet på å realisere sin drøm om å vinne beltet foran venner og bekjente i den intime arenaen i hjembyen. I stedet ble de vitner til at lokalhelten fikk tildelt en smertefull lærepenge.

Begikk tabbe
Briten bokset godt mot Molitor i kampens tre første runder, men trangen etter å imponere så etterhvert ut til å ta overhånd. Skråsikker på at gjesten hadde vist hva han var god for etter ni minutters boksing satte Hunter opp tempoet i fjerde runde, noe som skulle vise seg å bli kampens vendepunkt. Innen briten ble klar over at Molitor holdt et helt annet nivå enn ham selv befant han seg på canvasen og løpet var dermed så godt som kjørt hans del. I kampens femte runde var engelskmannen sjanseløs før han igjen tok telling, denne gangen helt ut. Det var 28-åringens første tap i i løpet av tjuesyv proffkamper.

Høyt nivå
26 år gamle Steve Molitor har i flere år vært ansett som en svært god bokser som få ønsker møte til duell. I lengre tid forsøkte han å lokke Israel Vasquez inn i ringen mens meksikaneren holdt WBC-tittelen, men mesteren unnlot å imøtekomme kanadierens utfordring etter å ha sett ham i sparring mot Erik Morales. I forkant av gårsdagens kamp var Molitor rangert som nummer syv i verden av Ring Magazine. 26-åringen har nå vunnet samtlige av sine tjuetre kamper.

Fjærvekt neste
I etterkant av det knusende nederlaget uttalte Michael Hunter at han nå vil ta steget opp i fjærvektsklassen. Storbritania har i dag flere gode utøvere i denne klassen og med en action-bokser som Hunter vil det britiske boksepublikumet kunne se frem til gode oppgjør mellom deres egne stjerner.

Ring Magazine hadde Hunter som nummer ti i verden inntil i går.

Kampen mellom Steve Molitor og Michael Hunter fant sted i byen Hartlepool i England fredag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere