RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mollema: - Her kan jeg øke til konkurrentene

Foto: Jeff Pachoud (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Bauke Mollema har en plan på hvor han kan ta tid på konkurrentene.

Belkin-rytter Bauke Mollema har hatt en flott Tour de France hittil og ligger pent plassert på en andreplass i sammendraget.

26-åringen har imidlertid godt over fire minutter opp til ledende Chris Froome, derfor konsentrer han seg om å holde på forspranget til konkurrentene som kommer bak.

For å klare det har han sett seg ut onsdagens tempoetappe som en nøkkeldag.

- Alle dager er viktige, men jeg forventer ikke at det vil bli noen store differanser mellom sammenlagtrytterne på tirsdagens etappe, sier Mollema ifølge Cyclingnews.com.

- Det er på tempoetappen jeg håper på å øke differansen ned til rytterne bak meg, slik at jeg har en større luke når vi går inn i de tre knallharde fjelletappene, fortsetter han.

På søndagens etappe opp Mont Ventoux ble Mollema hjulpet oppover bakkene av lagkamerat Laurens Ten Dam, som innhar femteplassen i sammendraget. Mollema forteller at duoen vil fortsette å samarbeide på de kommende fjelletappene.

- Det er veldig spesielt at vi begge er topp fem i touren. Vi er veldig fornøyd med possisjonene våre og nå blir det viktig å prøve å beholde dem, sier Belkin-rytteren.

- Robert Gesink begynner å bli bedre og jeg håper at han kan hjelpe oss mer på de kommende etappene, enn han gjorde i Pyreneene, avslutter mannen som ligger som nummer to i sammendraget.

Den 16. etappen av Tour de France føler du LIVE på procycling.no!

Top fem i sammendraget før tirsdagens 16. etappe:
1. Chris Froome (Sky)
2. Bauke Mollema (Belkin) +4.14
3. Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) +4.25
4. Roman Kreuziger (Saxo-Tinkoff) +4.28
5. Laurens Ten Dam (Belkin) +04.54

Her finner du fullstendig resultatliste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere