*Nettavisen* Sport.

Mollema: - Her kan jeg øke til konkurrentene

Foto: Jeff Pachoud (AFP/Scanpix)

Bauke Mollema har en plan på hvor han kan ta tid på konkurrentene.

16.07.13 20:33

Belkin-rytter Bauke Mollema har hatt en flott Tour de France hittil og ligger pent plassert på en andreplass i sammendraget.

26-åringen har imidlertid godt over fire minutter opp til ledende Chris Froome, derfor konsentrer han seg om å holde på forspranget til konkurrentene som kommer bak.

For å klare det har han sett seg ut onsdagens tempoetappe som en nøkkeldag.

- Alle dager er viktige, men jeg forventer ikke at det vil bli noen store differanser mellom sammenlagtrytterne på tirsdagens etappe, sier Mollema ifølge Cyclingnews.com.

- Det er på tempoetappen jeg håper på å øke differansen ned til rytterne bak meg, slik at jeg har en større luke når vi går inn i de tre knallharde fjelletappene, fortsetter han.

På søndagens etappe opp Mont Ventoux ble Mollema hjulpet oppover bakkene av lagkamerat Laurens Ten Dam, som innhar femteplassen i sammendraget. Mollema forteller at duoen vil fortsette å samarbeide på de kommende fjelletappene.

- Det er veldig spesielt at vi begge er topp fem i touren. Vi er veldig fornøyd med possisjonene våre og nå blir det viktig å prøve å beholde dem, sier Belkin-rytteren.

- Robert Gesink begynner å bli bedre og jeg håper at han kan hjelpe oss mer på de kommende etappene, enn han gjorde i Pyreneene, avslutter mannen som ligger som nummer to i sammendraget.

Den 16. etappen av Tour de France føler du LIVE på procycling.no!

HTML EMBED

Top fem i sammendraget før tirsdagens 16. etappe:
1. Chris Froome (Sky)
2. Bauke Mollema (Belkin) +4.14
3. Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) +4.25
4. Roman Kreuziger (Saxo-Tinkoff) +4.28
5. Laurens Ten Dam (Belkin) +04.54

Her finner du fullstendig resultatliste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag