Moldes nøkkelspiller Mona Obaidli (21) var egentlig tatt ut på rekruttlandslaget for en samling i Oslo i slutten av mars.

Det blir det ikke noe av.

For på en Molde-trening før sist helg gikk det galt for Obaidli. Resultatet ble et røket korsbånd. Det fikk Obaidli bekreftet på tirsdag. Dermed må Moldes stjernespiller belage seg på et år ute av spill.

- Akkurat nå går det ikke så bra. Jeg har det veldig tungt. Det er veldig rart å bare skulle sitte hjemme når du egentlig er vant til å farte på trening hele tiden. Jeg trodde aldri dette skulle skje meg, men jeg skal kjempe meg tilbake dit jeg slapp, forhåpentligvis enda sterkere, sier Mona Obaidli til Nettavisen.

SE LIVE SØNDAG 17.00: Larvik - Molde

- Surt og leit

Et år på sidelinjen er et fryktelig langt steg tilbake fra rekruttlandslagssamling og Moldes kamp for å ende på øvre halvdel i Eliteserien.

- Det å melde avbud til samling var veldig tøft. Det er veldig surt og leit nå som jeg endelig hadde begynt å blitt tatt ut ofte og kommet meg inn i laget. Det eneste jeg kan gjøre er å tenke positivt og komme meg sterkere tilbake, og heller håpe at mine søstre blir kalt inn snart.

21-åringen har gjennom sesongen vært en nøkkelbrikke i Helle Thomsens Molde-lag. I løpet av de 15 kampene Obaidli rakk å spille, ble det hele 82 scoringer. Det plasserer den nå skadde Molde-spilleren helt oppe på 7.-plass på toppscorerlisten. Lagvenninne Ragnhild Valle Dahl topper for øvrig listen.

Rørt av søsteren: - Jeg satt og grein

Mona Obaidlis korsbåndsskade er den siste skaden i en lang rekke skader for Obaidli-søstrene.

Før jul gjorde Anniken (23) comeback på håndballbanen etter selv å ha vært på sidelinjen i 395 dager med en korsbåndskade. Også søster Sherin (26) har tidligere slitt med kneskader.

- Jeg er veldig, veldig glad for at Anniken er tilbake og viser at hun er på vei til å bli en klassespiller igjen, sier hun.

NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner.

Hun understreker at støtten fra søstrene nå blir viktig i kampen om å komme seg tilbake på banen, og trekker fram et spesielt øyeblikk fra onsdagens kamp mot Storhamar. Mona Obaidli måtte naturlig nok se kampen fra tribunen, samtidig som storesøstrene var på banen.

- Da Anniken scoret, jublet hun opp til meg på tribunen. Jeg satt og grein. Jeg blir rørt når hun og Sherin får det til, og jeg vet de alltid tenker på meg, forteller hun.

Se situasjonen i vinduet over.

Roser treneren

Moldes danske stjernetrener Helle Thomsen fortalte nylig til Romsdals Budstikke at Obaidlis skademareritt har vært tungt å takle.

- Dette har vært min tøffeste uke mentalt siden jeg kom til Molde. Monas kneskade har vært vanskelig å håndtere, vi har selvfølgelig brukt litt energi på den siden det skjedde på trening fredag, sa Thomsen til Romsdals Budstikke.

Obaidli er full av lovord om sin danske trener, og roser måten hun har taklet den plutselige skaden på.

- Jeg har heldigvis Helle som motiverer meg hele tiden og passer på meg. Hun passer på at jeg ikke graver meg ned. Hun har en plan for meg og det er jeg veldig takknemlig for. Jeg er veldig glad for å ha henne som trener.

Full oversikt: Direktesendt håndball på NA+

Så lagvenninnene tape

Med to av tre Obaidli-søstre på banen, endte det til slutt med et 23-28-tap mot Storhamar onsdag.

Molde ligger i skrivende stund på 7.-plass i eliteserien i håndball, og har dermed los på en plass i sluttspillet. Likevel gjør skaden på den 21-årige nøkkelspilleren at veien blir langt tyngre for Molde.

Allerede på søndag venter neste kamp for Molde. Da er det kriserammede Larvik som står på motsatt banehalvdel. Larvik har vært under et enormt press den siste tiden, og nylig ble det kjent at klubben fristiller samtlige ansatte.

Når kampen mot Larvik er unnagjort, venter det kamper Tertnes, Rælingen, Fana, Oppsal og til slutt Skrim Kongsberg før et eventuelt sluttspill. Kampene vises på NA+.

- Jeg har veldig troen på jentene. De gir seg ikke og de skal vinne kamper for meg. Jeg tror at de kommer til å gjøre det bra selv om jeg ikke er med. Helle (Thomsen) er veldig flink, så dette tror jeg de klarer fint, spesielt nå som Anniken er tilbake. Jeg skal støtte laget fra tribunen, og hjelpe til med det jeg kan, forteller 21-åringen.

SE LIVE SØNDAG 17.00: Larvik - Molde