RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Monaco overbeviste

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Claudio Ranieri fikk bortemålet han ønsket seg. Men det er absolutt Monaco og Fernando Morientes som har mest grunn til å være fornøyd med den første semifinalen i Champions League.

MONACO - CHELSEA 3-1: Monaco åpnet kampen best, og tok fortjent ledelsen da Dado Prso headet ballen i en nydelig bue over Chelseas keeper og inn i krysset etter 17 minutters spill. Innlegget kom fra den franske landslagsspilleren Jérôme Rothen.

Prso hadde også en god sjanse i innledningen av kampen.

Chelsea utlignet bare fem minutter etter at Monaco gikk opp i ledelsen. Scott Parker la ballen til rette for Eidur Gudjohnsen, som trillet den videre til Hernán Crespo. Argentineren kunne uten problemer sette inn utligningen.

Crespo kunne gitt Chelsea ledelsen, men avsluttet over mål på innlegget fra Frank Lampard.

Like før pause traff ballen en Monaco-spiller i "arm-området" etter et innlegg fra Grønkjær på venstre kant, og Chelsea ropte på straffespark. Dommeren vinket spillet videre.

Tidlig i andre omgang burde Marcel Desailly fått rødt kort da han plantet albuen i ansiktet på Fernando Morientes. Dommeren så tydeligvis ikke situasjonen, for Desailly slapp unna uten straff.

Morientes holdt på å hevne seg med scoring bare noen minutter senere, men Marcio Ambrosio reddet med nød og neppe spanjolens heading. Like etterpå var det Desailly som hindret en Morientes-scoring, da han klarerte med et saksespark.

I kampens 52. minutt delte Akis Zikos ut en liten ørefik til Makelele, og Monaco-spilleren ble sendt av banen. Kanskje en noe streng avgjørelse av dommeren, ettersom Desailly slapp unna med en mye grovere forseelse få minutter tidligere.

Makelele fikk gult kort i samme situasjon, og mister returmøtet i London.

Etter at Monaco ble redusert til ti mann, satset Chelsea mer framover. Det kunne virke som et smart trekk av manager Claudio Ranieri da han satte inn Jimmy Floyd Hasselbaink, men utfallet ble ikke det italieneren ønsket.

Et snaut kvarter før slutt gikk Monaco opp i ledelsen 2-1, etter en fantastisk prestasjon av Morientes. Den innleide Real Madrid-spissen banket ballen i nærmeste kryss fra 16-17 meter.

Og verre ble det - for Chelsea - da Shabani Nonda sendte Monaco i ledelsen 3-1 med sitt første spark på ballen. Rothen slo en nydelig ball bak Chelseas forsvar, og Nonda fulgte opp med å tuppe ballen forbi Ambrosio fra fem meter.

3-1 gir Monaco et godt utgangspunkt før returmøtet i London.

Dette er sjette gang Monaco er i en semifinale i europacupen og tredje gangen de er i semifinalen i Champions League. Bare en gang tidligere har de tatt seg helt til finalen. Det var i Cupvinner-cupen i sesongen 1991/92 da de tapte for Werder Bremen.

Det er sjette gang Chelsea har nådd kvartfinalen eller bedre i europacupen og det er første gang det skjer i Champions Legue. To ganger har Chelsea tatt seg helt til finalen. Begge gangene var i Cupvinner-cupen. Første gang var i sesongen 1970/71 og andre gang var i 1997/98. Begge finalene endte med seier til laget fra hovedstaden.

Chelsea har vunnet de fem siste bortekampene i Champions League. Bare Ajax med syv på rad er bedre. Dette gjorde de i perioden november 1995 til mars 1997 og det er også rekord i turneringen.

Monaco står uten tap på de syv siste hjemmekampene i Champons League. Dette er både klubbrekord og det beste som er gjort av en fransk klubb i turneringen.

Chelsea har bare tapt en kamp i Champions League denne sesongen. Det tapet kom hjemme mot Besiktas 1. oktober 2003 (0-2). Chelsea var deretter ubeseiret i de åtte neste kampene i turneringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere