RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Monster-Marit

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Hun har knust konkurrentene fem ganger på ti dager, men Marit Bjørgen føler seg ikke uslåelig.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Tre suverene seirer i den nasjonale åpningen forrige helg, og to ganger lekestue med internasjonal motstand denne helga.

Ikke rart Marit Bjørgen (27) smiler.

Ankeretappen på søndagens stafett var av det rå slaget, og minnet litt om det Bjørgen gjorde da hun smadret Julia Tsjepalova under VM-stafetten i Oberstdorf.

Se komplette resultater her (ekstern lenke)

- Til å stole på
Bjørgen gikk ut fem sekunder bak Tyskland og Finland i tet, spiste seg sakte innpå og satte inn monsterkreftene i den lengste og bratteste motbakken. Verken Claudia Künzel Nystad eller Pirjo Muranen var i nærheten av å kunne følge.

- Det kan høres litt arrogant ut, men det så nesten ut som om Marit kunne gjøre akkurat som hun ville, sier sportssjef Åge Skinstad.

- Marit er til å stole på. Hun sparker til akkurat når hun skal og da blir de andre borte, oppsummerer landslagstrener Egil Kristiansen.

Fungerer mellom ørene
Etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen ramlet på førsteetappen, ble stafetten mer spennende enn lørdagens resultatliste kunne tyde på. Da er det greit å ha en Marit Bjørgen i storform på sisteetappen.

At Bjørgen er tilbake på sitt aller beste nivå betyr mye for hele det norske laget.

- Det gir oss trygghet, konstaterer Kristiansen.

- Marit er full av selvtillit. Det virker som det fungerer godt mellom ørene hennes for tiden, sier en imponert Astrid Uhrenholdt Jacobsen (20) til Nettavisen.

Ikke uslåelig
Og hva hovedpersonen selv sa?

Ikke så mye annet enn hun har sagt etter hvert renn på Beitostølen. Kreftene er der. Teknikken er der. Og tryggheten er der, i aller høyeste grad.

- Når ting fungerer så bra som nå, går alt lett, konstaterer hun.

Superstarten gjør imidlertid ikke at hun tar triumfene for gitt utover i sesongen. «Nei», kommer det raskt på Nettavisens spørsmål om hun føler seg uslåelig.

Neste helg møter hun både Aino Kaisa Saarinen og sannsynligvis Virpi Kuitunen til dyst på 10 km klassisk i Kuusamo. Da får Bjørgen det endelige svaret på hvordan resten av sesongen kan komme til å fortone seg.

PS. Norges vinnerlag besto av Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Vibeke Skofterud og Marit Bjørgen. Tyskland ble nummer to, Finland tre.

Les alt om verdenscupen på Beitostølen i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere