Gå til sidens hovedinnhold

Monster-Moan misset

Kom ti sekunder for sent til pallplass.

At Magnus Moan er rå i langrennsløypa, er det ingen tvil om. Trønderen har imidlertid fått kritikk for å være for dårlig i bakken.

- Jeg har i tre år forsøkt å lære media at kombinert er nettopp det, å være best totalt sett. Magnus er ekstremt utholdende, det går nødvendigvis utover det eksplosive som kreves i hopp. Men når han vinner til slutt, betyr det at han er god nok i hoppingen, sa landslagssjef Kjetil Strandbråten til Nettavisen sist Moan gikk til topps.

I Klingenthal søndag hjalp det imidlertid ikke å være superrask i sporet. Han rakk aldri å ta igjen amerikaneren Bill Demong, franske Jason Lamy Chapuis og Pavel Churavy fra Tsjekkia på 10-kilometeren, og det til tross for at han var beste nordmann etter hoppingen. Moan var nummer 15 før langrennet.

I mål manglet han 11,7 sekunder på å vinne, etter å ha startet 43 sekunder bak Demong. Han var ti sekunder unna en plass på pallen.

Mikko Kokslien ble nest best av de norske. Han gikk seg opp fra en 21.- til en ellevteplass. Espen Rian ble nummer 15 og Jan Schmid nummer 22.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken