RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Monster-Moan nesten til topps

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Litt ergerlig, men jeg er veldig godt fornøyd, sier Magnus Moan etter nok et forrykende langrenn.

- Jeg hadde troen på at jeg skulle ta ham igjen, for på toppen av bakken og ned er det et langt stykke. Dessuten er det et parti jeg er god i, med slake nedoverbakker og jobbepartier, sier Magnus Moan til Nettavisen.

Men det holdt bare nesten for langrennsfenomenet.

- Litt ergerlig
I mål var han fattige fire tideler bak vinneren Bjørn Kircheisen etter å ha spist meter på meter den siste halve kilometeren av løpet.

- Det er litt ergerlig at jeg ikke klarte å gå helt til topps, men det er viktig å se hvor jeg har ligget tidligere i vinter. Før de tre rennene i Ramsau satte jeg meg som mål å være to ganger på pallen. Det har jeg klart, så totalt sett er jeg veldig godt fornøyd, sier Moan etter å ha blitt nummer tre fredag, 15 lørdag og altså nummer to søndag.

Bedre hopping
Grunnlaget for det sterke løpet søndag la Moan i bakken.

Han gjorde et bedre hopp enn på lenge og gikk ut som nummer 38 i det kombinerte langrennet. Opp til ledende Jason Lamy Chappuis var det bare 59 sekunder.

- Jeg fortsetter å ta små skritt i bakken hele veien. Det er for langt bak å starte som nummer 38, men når avstanden er så kort opp, så må jeg gjøre det beste ut av det, sier Moan.

Og det gjorde han virkelig.

Forspranget var spist opp allerede halvveis ved fem kilometer, og en liten stund lå Moen i det store tetfeltet og sparte krefter.

Like før siste runding på 7,5 kilometer tok Moan teten. Han kjørte hardt, og det var kun Bjørn Kircheisen, Felix Gottwald og Anssi Koivuranta som klarte å følge.

Kircheisen stakk
Tyske Kircheisen slo til i bakken ut fra stadion og fikk raskt en liten luke. Mot slutten av sisterunden kom de tre forfølgerne i ekspressfart, og det var altså da Moan trodde han skulle klare å snyte Kircheisen for seieren. Men tyskeren klarte så vidt å holde unna på oppløpet og vant.

Magnus Moan på andreplass var bare fire tideler bak vinneren, mens Felix Gottwald tok tredjeplassen rett bak Moan.

- Jeg kan ikke si at jeg er helt tilbake i slag, for jeg er langt fra det. Det er fortsatt mye å gå på i bakken, men i løypa føler jeg meg sterk for tiden. Likevel er det også der mye å gå på, sier Moan.

Han tenker ikke minst på den vonde akilleshælen som har plaget ham en god stund nå.

Les også: Moan: - Det gjør jævlig vondt

Etter behandling på Rosenborg-klinikken følte Moan at det gikk rett vei, men nå har han fått et lite tilbakeslag.

- Den er blitt litt verre igjen, men nå skal jeg hjem og slappe av i jula og fortsette behandlingen. Så får vi håpe at pila begynner å peke oppover også der, sier Moan.

Schmid falt av
Petter Tande lå på 12. plass etter hopprennet og lå en stund i tet av lederfeltet underveis i langrennet. Han klarte ikke å henge med da Moan satte opp farten, men gikk tilslutt inn til en fin 7. plass.

Jan Schmid gjorde et kanonhopp og lå på andreplass foran langrennet. Han hang med tetfeltet hele veien, men ble hindret og falt i den siste lange bakken før mål. Dermed ble han stiv og måtte nøye seg med en 17. plass, 16 sekunder bak vinneren.

Mikko Kokslien gikk nok et godt langrenn og avanserte fra 45. til 21. plass.

Ungguttene Truls Sønstehagen Johansen og Ole-Christian Wendel havnet rett utenfor verdenscuppoengplass med henholdsvis 31. og 32. plass, etter to gode langrenn.

Alle resultatene finner du her.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere