*Nettavisen* Sport.

Monsteravslutning av Marit Bjørgen

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Avgjorde vinterens første sekundstrid mot Justyna Kowalczyk.

27.11.10 15:13

KUUSAMO/OSLO (ANB/Nettavisen): Marit Bjørgen (30) fosser fram. Lørdag tok hun en ny seier da hun gikk til topps på den klassiske femkilometeren i Kuusamo.

Løpet var andre etappe av tre i minitouren i Kuusamo. Bjørgen vant også fredagens etappe, og går ut i klar ledelse på søndagens avslutningsetappe, som er en 10 km lang jaktstart i fristil.

Den norske jenta går ut med et forsprang på over 25 sekunder.

- Det høres ut som det er overkommelig, men hvis de samarbeider bak så vet man aldri hva som skjer, sier Bjørgen.

Se lørdagens resultater her!
Se sammenlagtstillingen etter 2 av 3 etapper!

Les også: Kulda stoppet 11 norske I Full jubel for Marit og Astrid

Sekundstrid
Bjørgen har vært i en klasse for seg så langt denne sesongen, men lørdag viste Justyna Kowalczyk at det blir tøffe dueller mellom henne og Bjørgen også denne sesongen.

Kowalczyk ledet nemlig med 4,6 sekunder på Bjørgen etter 3,1 kilometer. Men Rognes-jenta hadde krefter til overs. Og ikke minst hadde hun konkurrentenes tider å gå på.

Og i mål var Marit Bjørgen 2,1 sekunder foran den polske jenta.

- Jeg fikk tidlig sekunderinger på at jeg lå tre sekunder bak Kowalczyk, men ser nå i ettertid at det var oppe i fem. Hun åpnet knalltøft, men jeg er veldig fornøyd med avslutningen min. Og synes jeg gikk bra på de lette partiene i dag, sier Bjørgen til ANB.

Var forberedt på duell
At det ble en tøff duell, overrasker henne ikke.

- Jeg visste at hun kom til å gå godt i dag. Hun liker kaldt vær, og fem kilometer klassisk er av hennes sterkeste distanser. Det blir nok mange dueller mellom oss denne sesongen, men det er bare moro, sier hun.

Petra Majdic ble nummer tre i lørdagens renn, og ligger på andreplass sammenlagt etter to etapper.

Vibeke Skofterud ble nummer sju, Therese Johaug nummer 14 og Ingvild Flugstad Østberg 22. Skofterud er for øvrig nummer fem sammenlagt, og kan sikre seg en meget pen slump verdenscuppoeng.

Stoppet av kulde
Flere norske jenter stilte faktisk ikke start. Både Marthe Kristoffersen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Celine Brun-Lie, Kari Vikhagen Gjeitnes og Maiken Caspersen Kalla kastet inn håndkleet før start på grunn av kulden i Kuusamo.

Også seks norske herrer har trukket seg fra minitouren. Dette er Sjur Røthe, Ola Vigen Hattestad, John Kristian Dahl, Chris Jespersen, Kristian Tettlie Rennemo og Martin Johnsrud Sundby.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.