FAZE CLAN - SK GAMING 1-3 (16-13, 11-16, 9-16, 16-19):

Norske Håvard «Rain» Nygaard (23) spilte en sentral rolle da lagene FaZe Clan og SK Gaming møttes i finalen av turneringen ESL Pro League i skytespillet Counter-Strike: Global Offensive i danske Odense.

I premiepotten?

Hele 225.000 dollar, eller omtrent 1,85 millioner kroner.

Nygaard og hans FaZe startet kampen godt, men brasilianske SK ble for sterke over fire runder.

Dermed måtte nordmannen og lagkameratene nøye seg med 100.000 dollar, eller omtrent 830.000 kroner, som var trøstepremien i finalen.

Populært

I tillegg til at NRK satset hardt på dekning av finalen med omfattende studiosending og norske kommentatorer, ble også finalen vist direkte på Youtube.

Den flere timer lange Youtube-sendingen av finalen i det populære skytespillet ble fulgt av mer enn 100.000 seere gjennom hele finalen. På det meste var det nærmere 200.000 personer som fulgte Youtube-sendingen samtidig.

Har du et tips eller innspill? Ta kontakt med journalisten her.

God start

FaZe fikk en god start som terrorister i Inferno-kartet, og stormet opp i en 6-1-ledelse. Da våknet derimot SK, og slo hardt tilbake.

Epitacio «Taco» de Melo var svært sentral for SKs gode periode, og sammen med lagkameratene utlignet SK til 7-7. En god sisterunde sørget likevel for at FaZe sikret seg det siste poenget av første Inferno-omgang.

Som antiterrorister fikk FaZe en ny strålende start, og økte ledelsen til 11-7.

Den ledelsen beholdt FaZe, og da laget i tillegg vant «pistolrunden» laget brukte for å spare penger, i runde 25, lå det i kortene at det skulle bli «norsk» jubel. Selv om SK slo tilbake med å ta to runder på rad, sikret FaZe seieren på Inferno i runde 29. Håvard «Rain» Nygaard var sentral i den siste runden, da han drepte både Fernando «Fer» Alvarenga og nevnte «Taco».

Slo tilbake på Overpass

Til tross for at FaZe vant åpningsrunden på Overpass-kartet etter storspill av svenske Olof «Olofmeister» Kajbjer, klarte SK å sikre seg de tre påfølgende rundene. Anført av nevnte «Olofmeister» og danske Finn «Karrigan» Andersen tok FaZe tilbake ledelsen til 4-3.

Gjennom den første Overpass-omgangen fulgte de to lagene hverandre svært tett. FaZe hadde mulighet til å sikre seg en trepoengs ledelse til sidebytte etter at Nygaard hadde imponert i den 14. runden. Det ble det ikke noe av, men FaZe fikk med seg en 8-7-ledelse.

Som terrorister slet FaZe mot SK, og brasilianerne plukket med seg fire strake poeng etter sidebytte. Den tendensen fortsatte resten av omgangen, og SK vant Overpass-kartet enkelt

Mirage-utklassing

For andre kart på rad sikret SK seg åpningsrunden da brasilianerne senket FaZe. Anført av Gabriel «Fallen» Toledo plukket SK også med seg ytterligere tre runder på rad før FaZe evnet å svare. Den gode SK-starten fortsatte, og ledelsen økte til 8-1.

Nygaard og hans FaZe sviktet igjen og igjen ved avgjørende øyeblikk, og SKs dominans sørget for at ledelsen etter hvert ble utilnærmelig. Ved sidebytte hadde SK-ledelsen økt til 13-2.

Selv om FaZe hevet nivået betydelig som antiterrorister, var de sjanseløse på å ta igjen SK-ledelsen, og SK vant til slutt 16-9.

Train-drama

Også på Train-kartet ble det en tung start for Nygaard og hans FaZe.

SK vant åpningsrunden, og sikret seg dermed også overtaket i de innledende rundene. Det la grunnlaget for at det brasilianske stjernelaget vant åtte runder på rad før FaZe klarte å plukke sitt første poeng.

Da var det igjen FaZe sin tur til å herje. Seier i de sju neste rundene, sørget for at lagene byttet side på stillingen 8-7 i SKs favør. FaZe fortsatte den gode formen et godt stykke ut i den andre halvdelen, men så våknet SK på nytt.

Med seks strake runder som gikk i SKs retning, var det på nytt brasilianerne som styrte mot seieren i finalen, men også denne gangen viste FaZe en enorm evne til å slå tilbake. FaZe ble satt under kraftig press, men utlignet til 15-15, og sørget derfor for ekstraomganger.

FaZe vant den første runden i ekstraomgangene, men SK slo tilbake og tok de fire neste rundene.

Veien til finalen

Sluttspillet har foregått i danske Odense den siste uka. Totalt åtte lag har deltatt i sluttspillet. Etter å ha vunnet sine grupper, sikret SK Gaming og FaZe seg en plass i hver sin semifinale. Etter å ha tatt seg gjennom kvartfinalene, ventet amerikanske Misfits for SK Gaming, mens svenske Fnatic møtte FaZe i den andre semifinalen.

I de to semifinalene viste favorittene seg som de sterkeste lagene, og vant semifinalene 2-0.

I finalen ble det altså møte mellom SK og FaZe, der SK viste at de var det sterkeste laget.

Saftig premiepott

Finalelagene kjempet om en premiepott på hele 225.000 dollar, eller omtrent 1,85 millioner kroner. Taperne sitter på sin side igjen med 100.000 dollar, eller omtrent 830.000 kroner.

Totalt var premiepotten i sluttspillet i Odense på hele 750.000 dollar, eller omtrent 6,2 millioner kroner.