Monsterspurt av Cavendish

Foto: PASCAL PAVANI (afp)

- Arrangøren har gitt vårt lag et handikap, raste briten til tross for seier.

06.07.11 20:37

OSLO/CAP FRÉHEL (procycling.no): Det ble en spennende avslutning på en dramatiske femte etappe i Tour de France. Underveis hadde ryttere som Alberto Contador, Robert Gesink, Tom Boonen og Janez Brajkovic (som måtte bryte rittet) i bakken.

I finalen prøvde Boasson Hagen seg på en langspurt, men Thor Hushovd og Romain Feillu kjørte han inn. Da ble det istedenfor britisk seier.

Etter å ha sviktet i den første spurten i touren, var Cavendish best på onsdagens etappe. Da ventet det et par sleivspark til arrangøren.

- Arrangørene har gjort det hardt å få en skikkelig massespurt, siden vi (HTC) har dominert spurtene så mye de siste årene, sa Cavendish etter etappen.

Men det var ikke det eneste sparket briten sendte til arrangøren.

- Greipel kjørte rett inn i meg, og siden han er større enn meg kunne jeg ikke gjøre noe (for da blir han disket som under den innlagte spurten på mandag, red.anm.). Hadde han vært mindre enn meg kunne jeg gjort noe, men ikke når de er større enn meg.

Etter å ha følt at han blir motarbeidet av arrangøren var det en overlykkelig Cavendish som kunne juble for seieren på en etappe som han ikke karakteriserte som en ren spurtetappe.

- Hele laget gjorde en kjempejobb for meg, selv om det ikke så ut som et vanlig tog i dag. Hadde de ikke dratt så hardt på slutten hadde jeg ikke hatt sjanse til å komme meg opp. Jeg hadde kjempestive bein, men kjørte alt jeg kunne og det holdt. Det er ekstra deilig å vinne når vi får slike handikap i mot oss.

Etappen var preget av mange velt. Se de blodige bildene her!

Norsk bommert
Edvald Boasson Hagen prøvde seg på en langspurt på slutten, men det var langt fra planlagt.

- Det var mer en miss, enn et rykk. Jeg trodde det var kortere til mål, men det begynte å demre for meg da jeg så det var 400 meter igjen. Det var synd for det var en avslutning som passet meg godt, sier han til procycling.no.

- Tror du fortsatt på en etappeseier?

- Alt er mulig. Kroppen begynner å fungere. Jeg håper jeg får flere sjanser, sier han til procycling.no.

Thor Hushovd beholder den gule trøyen.

- Finalen overrasket nok alle sammen i dag. Den var hardere enn beskrivelsen i kjøreboka (som alle ryttere mottar foran Tour de France). Det var en hard bakke med tre kilometer igjen, og det var også tøffere enn forventet på selve oppløpet, sier Hushovd til procycling.no.

- Mitt eneste mål var å forsvare trøya. Laget jobbet hardt foran, og vi slapp unna problemer ved å sitte der under en nervøs etappe. Jeg skulle egentlig hjelpe Tyler i avslutningen, men han meldte fra at han ikke følte seg bra med 5 eller 10 kilometer igjen, avslører Grimstad-mannen.

Slik gikk det til
José Ivan Gutierrez (Movistar) og den franske trioen Anthony Delaplace (Saur-Sojasun), Sebastian Turgot (Europcar) og Tristan Valentin (Cofidis) utgjorde onsdagens «TV-brudd». Tempospesialisten Gutierrez huskes fra mandagens etappe, da han også var i utbrudd.

Thor Hushovds råsterke lag Garmin-Cervélo hadde stålkontroll på de fire opportunistene. Ramunas Navardauskas hadde igjen hovedrollen tidlig i rittet, sammen med amerikanske David Zabriskie. Det gikk i rykk og napp, men det var aldri tvil om at bruddet skulle bli kjørt inn.

Blod og velt sto i sentrum på etappen fra Carhaix til La Cap Fréhel. Verst gikk det utover Janez Brajkovic. En av de fire RadioShack-kapteinene traff asfalten hardt og blødde fra hodet etter ulykken. Han ble sendt til sykehus og måtte bryte. Robert Gersink var også i asfalten, Rabobank-lederen kom fra det med et blodig kne. Storfavoritt Alberto Contador var i bakken han òg. Det var langt mindre dramatisk da han kom unna det med noen rift i sykkelskjorten.

Contadors lagkamerat og «road captain» i Saxo Bank-SunGuard Nikci Sørensen kunne det fort gått verre med. Dansken ble «taklet» av en motorsykkel som skulle passere feltet.

QuickSteps supermann Tom Boonen måtte slite. Etter sammenstøtet med den franske asfalten klarte han ikke å komme seg opp til hovedfeltet og måtte få hjelp av lagkamerat Addy Engels for å komme seg i mål innenfor tidsfristen.

På den innlagte spurten tok utbryter Turgot full pott. I feltet var Borut Bozic (Vacansoleil) best. Tom Boonen, Leonardo Duque (Cofidis) og Romain Feillu (Vacansoleil) fulgte så. Mark Cavendish var illsint etter at JJ Rojas, som sitter i grønn trøye, og Tom Boonen gjorde en farlig manøver og på ingen måte spurtet rett fram, som man skal gjøre ifølge reglementet.

Rytterne i brudd ble kjørt inn forholdsvis tidlig. Det skapte muligheten for Thomas Voeckler (Europcar) og Jeremy Roy (FDJ). De gikk i brudd med omtrent tre mil igjen. Men de to fikk aldri noen store ledelse.

Voecklers siste krampetrekning var et rykk tre kilometer før målgang. HTC-Highroad var som vanlig ivrige i hovedfeltet. Med en kilometer igjen gjorde Edvald Boasson Hagen en frekk manøver som ble hentet med 400 meter igjen. I spurten slet Mark Cavendish seg til seiere foran Phillipe Gilbert og Jose Joaquin Rojas i en hard spurt.

Resultater:
1. Mark Cavendish (HTC - High Road) 03:38:32
2. Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) s.t.
3. Jose Joaquin Rojas (Team Movistar) s.t.
4. Tony Gallopin (Cofidis) s.t.
5. Geraint Thomas (Team Sky) s.t.
6. Andre Greipel (Omega Pharma-Lotto) s.t.
7. Sébastien Hinault (Ag2R - La Mondiale) s.t.
8. William Bonnet (Francaise des Jeux) s.t.
9. Daniel Oss (Liquigas - Cannondale) s.t.
10. Thor Hushovd (Team Garmin - Cervélo) s.t.

Sammenlagt:
1 Thor Hushovd (Team Garmin-Cervelo) 13.58,25
2 Cadel Evans (BMC Racing Team) +1
3 Fränk Schleck (Leopard Trek) +4
4 David Millar (Team Garmin-Cervelo) +8
5 Andreas Klöden (Team RadioShack) +10
6 Bradley Wiggins (Sky Procycling) s.t.
7 Geraint Thomas (Sky Procycling) +12
8 Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) s.t.
9 Andy Schleck (Leopard Trek) s.t.
10 Jakob Fuglsang (Leopard Trek) s.t.

LIVE-referat:

17.30: Hushovd ble nummer ti, Boasson Hagen kom ikke topp ti.

17.29: Gilbert ble nummer to og Rojas nummer tre.

17.29: Edvald Boasson Hagen prøvde seg på en frekkis, men ble hentet. og da alle spurterne var borte dukker plutselig mark Cavendish opp. For en mann.

17.28: Edvald hentes av Hushovd og Cavendish tar det hele. For en finale!

17.28: Edvald angriper.

17.27: Jeg kan ikke se Farrar, men Hushovd er der.

17.26: Voeckler blir hentet av HTC. To kilometer igjen.

17.25: Da er bakken overstått, Cav er fortsatt med.

17.25: Voeckler prøver et siste soloforsøk.

17.24: HTC er tidlig fremme i dag også. For tidlig? 3,5 kilometer igjen.

17.22: Hushovd sitter langt fremme, men når Dean slet så mye må han kanskje trekke opp for Farrar.

17.21: Lampre er med og kjører. De to i front jobber godt, men det er David mot Goliat nå.

17.20: Syv kilometer igjen, kun19 sekunder nå.

17.18: De to i tet gir seg ikke, men de sliter nå. De har kun 25 sekunder å gå på med ni kilometere igjen. Dette kan ende med å bli den første norske etappeseieren i årets Tour de France.

17.16: Nå går det veldig fort i feltet. Begge nordmennene sitter veldig langt fremme. Lampre hjelper HTC i front. Petacchi er altså klar for innsats. 33 sekunder har bruddet, en mil igjen.

17.12: Ikke før vi sier det så reagerer Garmin. Da er det selvsagt Navardauskas som går fram og gjør en jobb.

17.11: Thomas Voeckler er bare 1.15 bak Hushovd i sammendraget. Snart må Garmin reagere, for nå er avstanden 1.10 med 15 kilometer igjen.

17.09: Eukaltel-rytteren som veltet var Ivan Velasco. Flere ryttere slipper nå. Blant dem Sergio Paulinho.

17.08: HTC jakter etappeseier og setter seg opp i front av feltet når bruddet nå har 1.05 med 17,5 kilometer igjen.

17.06: Ny velt! Euskaltel har gått i bakken på nytt. Denne gangen er det ikke Samuel Sanchez, men trolig Egoi Martinez. Han setter seg opp, men har nok slått seg ganske kraftig.

17.04: To mil igjen for frontduoen. de kjemper tappert mot et jaktende hovedfelt.

17.03: Avstanden mellom duoen i front og hovedfeltet holder seg stabilt på 40 sekunder.

17.00: Er Bernard Hinault en spåmann? Han sa i hvert fall dette til Eurosport før etappen:

-Det er veldig kupert, så det kommer til å bli en offensiv etappe. Kanskje ryttere som Voeckler og Gilbert går i brudd i dag.

16.58: Lagene som har store sammenlagtfavoritter setter seg i front av feltet nå for å holde sine kapteiner ute av trøbbel. De to i front har nå 42 sekunder.

16.54: Det er smale veier og mye vind nå. Dette kan bli spennende etter hvert. Voeckler og Roy har 35 sekunders forsprang.

16.51: Thomas Voeckler angriper! Jérémy Roy henger seg på.

16.50: Maarten Tjallingi har punkter. Men han kommer seg på sykkelen og passerer Julian Dean, som sliter nå.

16.46: Det gjenstår 35 kilometer av etappen nå. Det er ingen som har prøvd seg på et nytt brudd etter at dagens brudd ble kjørt inn.

16.41: Fjerdemann i Giro d'Italia, John Gadret, må slippe hovedfeltet nå. Det er ikke bra for Ag2r.

16.38: Fire mil igjen og det går fort i feltet nå. Minner om at mange store syklister, blant annet Contador og Gesink har vært i bakken. Nordmennene har holdt seg unna trøbbel.

16.36: Alle de store lagene sitter langt fremme i feltet nå. De er nok redde for at det skal bli sidevindskjøring.

16.35: GSKHenning har tro på Gilbert eller Boasson Hagen på twitter. Jeg tar gjerne imot en norsk seier, så Edvald til topps stemmer jeg for.

16.34: Med 45 kilometer igjen til mål er bruddet hentet inn. Alle uhellene satt virkelig fart på feltet, noe som gjorde at de aldri hadde noen sjanse til å holde unna.

16.33: Boonen fikk skulderen sin iset ned av legen. Det blir ikke deilig å stå opp i morgen tidlig for den belgiske stjernen.

16.29: Bruddet er nesten kjørt inn nå. De har bare 22 sekunder å gå på. Det er 48 kilometer igjen av etappen.

16.24: Til venstre kan dere se et bilde av en blodig Brajkovic.

16.20: Boonen har 3.30 opp til hovedfeltet. Det er ikke bra for en forslått belgier.

16.16: Garmin-Cervélo setter fart på hovedfeltet igjen. Det er veldig dårlig nyheter for Quick Step.

16.15: Nesten hele Quick Step-laget veltet. Både Boonen og Steegmans har kjempevondt. De er utvilsomt ute av kampen om etappeseier i dag. Men kommer de seg på sykkelen igjen?

16.13: Tom Boonen og Marten Tjallingi har gått i bakken.

16.12: Det er ingen tvil om at det er mye nervøsitet i feltet. Tror dere at det sørger for at det ikke blir noen massespurt i dag, eller vil det holdes samlet i de vindutsatte og småkuperte avslutningskilometerne, slik at spurterne får gjøre opp om dette? Og hvem vinner eventuelt en massespurt? Send gjerne inn ditt tips på twitter @sykkelerbest.

16.10: Punktering for John Gadret. Da har Ag2r også fått sitt av uhell.

16.08: Den verste posisjonskampen ser ut til å være over, i hvert fall for et lite øyeblikk. Bruddet har fått 1.30.

16.02: Det roer seg noe i hovedfeltet. Avstanden fram til bruddet har økt til ett minutt.

16.01: Popovitsj er nede i legebilen. RadioShack har allerede mistet Brajkovic tidligere på etappen. Dette er ikke bra for det amerikanske laget, som har Leipheimer, Horner og Kløden som outsidere i sammendraget.

15.58: Det kanskje største franske sammenlagthåpet Christophe Kern har brutt. han har dessverre slitt med en kneskade i hele touren.

15.57: Saxo Bank er fremme i front av hovedfeltet nå. Da er Contador foreløpig ute av den største faren. Popovitsj sliter med skader etter at han også har veltet tidligere på etappen.

15.55: Feltet har nesten kjørt inn bruddet, det er knappe minuttet nå. Det går fort i feltet og er en vill posisjonskamp. Nå er det sju mil igjen, det betyr at de nå kjører langs kysten og at sidevind kan bli et problem etter hvert.

15.53: Resulatene fra den innlagte spurten: Turgot (20p), Valentin (17p), Gutierrez (15p), Delaplace (13p), Bozic (11p), Boonen (10p), Duque (9p), Feillu (8p), Rojas (7p), Gilbert (6p), Delage (5p), Isaichev (4p), Cavendish (3p) og Ventoso (2p)

15.52: Sørensens sykkel ble fanget av bakhjulet til en motorsykkel, som prøvde å passere på siden av feltet. Det der kunne endt forferdelig ille, men Sørensen er oppe igjen.

15.49: Chris Horner er også i bilkøen, uten at vi vet hvorfor. Dette er helt vilt, alle sliter nå.

15.49: Contadors viktige hjelper Nicki Sørensen gikk i bakken etter å ha blitt taklet av en motorsykkel.

15.45: Nå som det har roet seg litt skal vi få oversikt over poengene på den innlagte spurten. bare vent et par minutter så kommer de som perler på en snor. Ingen av de norske spurtet der.

15.43: For et sinnssykt drama det var her noen kilometer nå. men alle syklistene, unntatt Brajkovic, er nå oppe igjen. Men et uhell og eventuelle skader er det siste Contador trenger nå.

15.42: Gruppen til Contador, Gesink og Sanchez er oppe igjen til hovedfeltet. Brajkovic har altså brutt etter hans fall.

15.41: Det går unna i hovedfeltet nå. De har kun 3.30 fram til bruddet. Gesink, Sanchez og Contador sliter med å komme seg opp.

15.39: Samuel Sanchez har punkter og dermed blitt en del av den store gruppen til Contador, som jakter feltet verre enn verst.

15.37: Alberto Contador blir hjulpet opp av laget nå. Brajkovic er ferdig i touren, han drar av gårde i sykebil nå.

15.36: Brajkovic sliter fælt nå. Det spørs om ikke han er ute av rittet. Det er ikke Contador, men dette uhellet kan plage han lenge.

15.34: Contador har kommet seg på sykkelen, men det ser ikke så pent ut. Brajkovic har ikke kommet på sykkelen ennå. Dette utviklet seg plutselig til å bli et utrolig drama.

15.32: Brajkovic har kommet seg på beina, men har det veldig vondt. Også velter Contador også.

15.30: Radioshack-syklisten som har fått seg en kjempesmell er Janez Brajkovic. Det ser ikke bra ut, han ligger fortsatt nede på asfalten.

15.29: Vacansoleil tok spurten, jeg tror det var Bozic. Gesink velter samtidig og det samme med en Radioshack-syklist ligger igjen på veien.

15.25: Boasson Hagen slipper seg igjen ned for å hjelpe Wiggins.

15.24: Turgot tok den innlagte spurten foran Valentin, Gutierrez og Delaplace.

15.22: Wiggins må bytte sykkel og da må nok laget på nytt ofre seg for briten.

15.21: Da har bakgruppen hvor Edvald kjørte kommet opp til hovedfeltet.

15.20: Bruddet har fire kilometer til den innlagte spurten. Når de passerer streken vil det ta ytterligere seks minutter før hovedfeltet kommer. Får vi ser Hushovd spurte for poeng påm den grønne trøyen?

15.18: Hele Team Sky er nede å henter opp Wiggins. Til og med Edvald Boasson hagen er med og drar kapteinen opp til hovedfeltet.

15.17: Garmin ser ut til å gi bruddet litt mer snøre. Seks minutter er avstanden nå, med akkurat 100 kilometer igjen av etappen.

15.16: Nå er det under en mil til den innlagte spurten. Det er alltid et lite høydepunkt.

15.13: David Mouncoutie, Jacob Fuglsang og Laurents Ten Dam og den franske mesteren Sylvain Chavanel er innblandet i en velt. Det ser ut til å gå bra med de tre førstnevnte, men den franske mesteren ser ut til å ha slått albuen. Han har heldigvis kommet seg på sykkelen igjen. Det så ut som at Wiggins ble hindret litt av velten.

15.12: Tristan Valentin er en veldig lojal Cofidis-syklis, som i år er inne i sin sjette sesong i det franske laget. Han signerte for rødtrøyene etter en flott sesong i 2005, hvor han blant annet vant det franske brusteinsrittet Tro-Bro Léon. I Cofidis-trøyen har det derimot ikke blitt en eneste seier, og heller ingen topplasseringer. Men Valentin er i det minste i god form. Det beviste han da han nylig ble nummer seks i det franske mesterskapet. Han er en typisk allroundrytter, uten noen styrker.

15.06: Er det noe du kan stole på så er det at procycling.no gir deg de store og fantastiske bildene fra hver etappe i Tour de France. Bildene fra gårsdagens maktdemonstrasjon av Hushovd ser du her.

15.01: Avstanden er nå 5.30. Om to mil kommer dagens innlagte spurt.

15.00: Anthony Delaplace er den yngste rytteren i årets felt. Den 21 år gamle franskmannen vant i fjor en etappe i ungdommens Tour de France, Tour de l'Avenir, men har ikke vunnet noen ritt i år. Det har dog blitt to annenplasser i mindre franske ritt, La Roue Tourangelle og Boucles de l'Aulne. Skulle Delaplace finne på å vinne dagens etappe vil han garantert bli en ny fransk favoritt.

14.55: Anthony Delaplace tok poenget på stigningen, ute at det hjelper han stort. Cadel Evans vil beholde klatretrøyen også på torsdagens etappe.

14.51: Nå skal syklistene i bruddet kjempe om det ene klatrepoenget på dagens 4. kategoristigning.

14.46: Avstanden har nå økt til fem minutter. Gjenstår 124 kilometer.

14.40: Eurosport snakket med Hushovds lagkamerat Tyler Farrar før starten på dagens etappe. Han sa følgende:

- Når jeg ikke kunne sitte foran lenger på tirsdagens etappe slapp jeg meg tilbake for å spare krefter til dagens etappe.

- Vi har et veldig sterkt lag. Vi har hatt trøyen i to dager nå og allikevel vunnet en etappe. Vi klarer å balanserer det fint synes jeg.

14.33: Radioshacks Chris Horner er en av de mest rutinert rytterne i touren. Det skulle man ikke tro om man leser bloggen hans fra tirsdagens etappe. Les hvilken ufattelige tabbe han gjorde her.

14.28: Det ser ut som at det blir en ny dag i vinden for Zabriskie og Navardauskas. De to har dratt feltet i mange mil allerede i dette rittet, og nå er de i tet igjen. Avstanden er nå 3.30.

14.23: Wouter Poels fra Vacansoleil punkterer, men kommer seg rakst på sykkelen igjen.

14.20: Edvald Boasson Hagen har fått en fri rolle på dagens etappe:

- Klart skal jeg benytte meg av den. Vi får se an hvem som føler seg best, men håper jeg føler meg best på slutten, så får vi se hvordan det går, sier en smilende Edvald Boasson Hagen til tv2.

- Vi må se litt på hvordan vi føler oss, og så må vi være ærlige mot hverandre, og prøve å hjelpe hverandre så godt som mulig. Så får vi se hvem om kommer heldigst ut av det.

- Du så meget, meget sterk ut oppover bakken i går. Er det vi som ser syner eller er det sånn også?

- Nei, jeg følte meg ganske bra i går, så det kommer seg. Så det ser lovende ut det da, avslutter Sky-rytteren.

14.17: Det gjenstår 145 kilometer og Garmin holder fortsatt kontroll på det hele. Tre minutter er avstanden.

14.12: Garmin-Cervélo har tatt kontroll i feltet og lar ikke bruddet få altfor stor luke. Avstanden er nå tre minutter.

14.10: Gårsdagens kraftanstrengelse sitter sikkert litt igjen i beina før Hushovd, men han var optimistisk da TV2 snakket med han før etappen:

- Beina merker det jeg gjorde i går, men med god massasje og mat har gjort susen, så jeg er klar for innsats i dag. For meg blir det litt samme rolle som for et par dager siden, da Farrar vant. Jeg skal sitter rundt han på slutten og så kan jeg dra til om jeg vil.

14.07: Turgot er bestemann i sammendraget på 72. plass. Han ligger 3.12 bak Hushovd i sammendraget før dagens etappe.

14.05: Avstanden øker litt. Nå har de fire i front 2.30 på feltet.

14.02: Bruddet har allerede fått to minutter til hovedfeltet.

14.00: Jose Ivan Gutierrez var i brudd på mandag også. Med andre ord to brudd på tre dager for den sterke spanjolen

13.58: De fire i tet er Anthony Delaplace (Saur-Sojasun), Jose Ivan Guteirrez (Movistar), Sebastien Turgot (Europcar) og Tristan Valentin (Cofidis). Det er tissepause i feltet nå, så disse fire får lov til å gå.

13.55: Fire mann ser ut til å komme seg løs. Blant dem er Europcars Sebastien Turgot. Det har stoppet opp i hovedfeltet.

13.54: Det er pent vær ved starten i dag, men det er meldt regnbyger underveis. ingen har kommet seg løs foreløpig.

13.52: Tre ryttere, en fra Euskaltel, en fra Vacansoleil og en fra Saur-Sojasun har ligget foran en liten stund. men de får aldri mer enn 100 meter på hovedfeltet.

13.50: Det er flere angrep i starten, men ingen har fått gått ennå.

13.49: Rytterne er fortsatt i den nøytrale sonen, noe som betyr rolig sykling og samlet felt. Nå er vi ved kilometer 0.

13.47: Selv sa Hushovd dette til TV2 før etappen:

- Tror det kommer til å bli nervøst. Det kommer til å gå styggfort, for alle vil sitte foran. Ingen ønsker å sitte bak i sidevinden.

13.46: Mange tror det blir en rolig dag for Hushovd siden feltet ikke må takle de store bakkene på dagens etappe, men vinden kan spille en avgjørende faktor.

13.43: Da er rytterne ute i den nøytrale starten. Snart smeller startskuddet.

Etter å ha forsvart ledertrøyen på mesterlig vis på etappen til Mûr-de-Bretagne på tirsdag er det en langt mer overkommelig utfordring som venter Thor Hushovd og resten av feltet på den den 164,5 km lange etappen fra Carhaix til Cap Fréhel.

Det er nemlig en flat etappe, uten de store utfordringene. Men selv om det ikke er mange høydemeter som skal forseres på onsdagens etappe, så er det allikevel noen utfordringer rytterne bå bite seg merke i.

For det første er været i Bretagne en utfordring. Det pleier å skifte ofte mellom solskinn og regnvær, i tillegg til at dert er meldt kraftig vind. Det kan bli veldig avgjørende på de siste 70 kilometerne av etappen, for da skal syklistene kjøre langsmed kysten.

I tillegg er det en bakke mellom fire og tre kilometer fra mål, hvor det stiger ca 5-6 prosent. Men i utgangspunktet skal ikke dette være nok til å sørge for at det ikke blir en massespurt i Cap Fréhel.

Thor Hushovd starter dagen i gul trøye, Jose Joaquin Rojas har den grønne trøyen, Cadel Evans har klatretrøyen og britiske Geraint Thomas har den hvite ungdomstrøyen. Lagkonkurransen leder Garmin-Cervélo.

Sammenlagt før den femte etappen:
1 Thor Hushovd (Team Garmin-Cervelo) 13.58,25
2 Cadel Evans (BMC Racing Team) +1
3 Fränk Schleck (Leopard Trek) +4
4 David Millar (Team Garmin-Cervelo) +8
5 Andreas Klöden (Team RadioShack) +10
6 Bradley Wiggins (Sky Procycling) s.t.
7 Geraint Thomas (Sky Procycling) +12
8 Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) s.t.
9 Andy Schleck (Leopard Trek) s.t.
10 Jakob Fuglsang (Leopard Trek) s.t.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (6. juli):

Hvilken sykdom pådro Edvald Boasson Hagen seg før årets Tour de France?

1) Streptokokker 2) Helvetesild 3) Kikhoste

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: Signert Team Sky-trøye fra Edvald Boasson Hagen.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.