RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Montgomery trekkes innfor CAS

Foto: SCANPIX/EPA PHOTO EFE/PACO TORRENTE
Det amerikanske antidopingbyrået USADA vil trekke sprinteren Tim Mongomery inn for idrettens voldgiftsrett (CAS) for å få utelukket ham på livstid på grunn av dopingbruk.

CAS i Lausanne bekreftet tirsdag at han hadde fått en henvendelse fra de amerikanske dopingjegerne i saken mot verdensrekordholderen på 100 meter.

Første utøver
Montgomery ser dermed ut til bli den første idrettsutøveren som blir trukket inn for CAS uten å ha hatt en egen nasjonal sak.

Henvendelsen kommer bare en uke etter at Montgomery selv ønsket å få saken sin behandlet i CAS fordi han fryktet at en appelldomstol i USA ikke vil yte ham rettferdighet, på grunn av at USADA lekket opplysninger til avisen San Jose Mercury News and The San Francisco Chronicle.

Ifølge avisene har Montgomery, som er gått ut og avvist en hver form for juks, overfor en etterforskningsdomstol erkjent at han over en periode på åtte måneder i 2001 fikk en ukentlig dose veksthormoner og et steroid-lignende vidundermiddel.

Får delta i OL-forsøk
Avisen skriver dessuten at Balco-laboratoriets grunnlegger, Victor Conte, som står tiltalt for distribusjon av steroider, har forsikret Montgomery at vidundermiddelet «The Clear» ikke var et ulovlig steroid. Derimot har utøveren innrømmet at han viste godt at veksthormoner står på listen av forbudte stoffer.

Tim Montgomery har aldri testet positivt for dopingbruk, men har sammen med fire andre amerikanske friidrettsutøvere lenge vært i USADAs søkelys.

Likevel kan Montgomery delta i de amerikanske OL-forsøkene denne uken. Reglene tilsier nemlig at en utøver må være dømt for dopingbruk før han kan nektes start.

- Vi må la de få delta så lenge de ikke er dømt i retten og vi vil heller ikke forsøke å stoppe dem fra å kvalifisere seg, sier leder Craig Masback i Det amerikanske friidrettsforbundet (USATF).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere