IDRETTSHØGSKOLEN/OSLO (procycling.no): Lance Armstrong valgte å ikke ta opp kampen mot USADA og deres knusende dopingdom.

Sjefen hans gjennom store deler av karrieren, Johan Bruyneel, valgte å kjempe. Det innebærer at han skal gjennom en høring hvor han har anledning til å forsvare seg.

Beskyldningene mot Bruyneel er tidvis grove. Ifølge USADA var Bruyneel like sentral som Armstrong, og sto for mye av organiseringen av dopingen i det daværende US Postal-laget.

I etterkant av offentliggjøringen av rapporten i oktober, kom det fram at saken til belgiske Bruyneel skulle avgjøres før utgangen av året.

Men ingenting har skjedd.

- Jeg vil fortelle min historie
Bruyneel har holdt en lav profil siden rapporten så dagens lys. Jobben som manager for RadioShack-laget mistet han, og han har ikke uttalt seg til media mer enn noen få ganger.

De gangene han har uttalt seg, enten til media eller på sin egen hjemme side, har han gitt uttrykk for at han gjerne vil fortelle sin side av historien.

- Etter å ha vært stille i lengre tid, har jeg lyst til å fortelle min historie. Men advokatene mine har bedt meg om å være stille, sier Bruyneel i et sjelden intervju med magasinet Humo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tygart: - Dette er utenfor vår kontroll
På mandag møtte procycling.no Travis Tygart, sjefen for USADA, som har utformet rapporten mot blant annet Armstrong og Bruyneel.

Heller ikke han kunne gi noe klart svar på når vi kan vente en avklaring rundt belgiske Bruyneel.

- Våre offentlige brev indikerer at vi ønsket en høring i november og det var den tiden vi ga han i fjor. Det er utenfor vår kontroll. Vi presser på så hardt vi kan i hver eneste sak for å få en løsning så fort som mulig. Det koker ned til at uavhengige dommere i CAS skal bestemme når utkommet av saken skal avgjøres, sier Travis Tygart til procycling.no.

- I prinsippet presser vi og ber retten om å høre sakene så fort som mulig. Til slutt er det dommernes avgjørelse om når det blir, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jeg er ikke djevelen
Selv om Bruyneel ikke kan si så mye, så kommer det litt info fra den en gang så populære manageren.

- De nåværende prosedyrene gjør det umulig, men jeg kan si en ting: Jeg er ikke djevelen. Folk tror kanskje det, men med tiden vil alle forstå situasjonen bedre, og det inntrykket vil endres.

Han forteller også om at anklagene har gått hardt inn på han, noe som kan tyde på at han mener en del av det som har kommet fram er usant.

- De anklagene har virkelig gått inn på meg, og det sårer meg når moren min ringer til meg i tårer etter å ha lest noe stygt om meg. Jeg kan se alle inn i øynene og si at jeg aldri har satt noens helse i fare.

Ting kunne vært annerledes
Det er lett å være etterpåklok. Johan Bruyneel er også det. Lance Armstrong har også vært det, og Bruyneel sier mye av det samme som Lance har sagt før.

Det er spesielt to ting som gjorde at dette kom for dagen.

- Hvis Armstrong ikke hadde gjort comeback, og jeg hadde latt Landis få en plass i troppen, ville aldri dette skjedd. Det er jeg to hundre prosent sikker på. Uten de to hendelsene, ville vi hatt en helt annerledes samtale, avslutter han.