RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Morgan Andersen vant ankesak mot Aftenposten

FÅR ERSTATNING: Morgan Andersen får erstatning fra Aftenposten etter ærekrenkelser.
FÅR ERSTATNING: Morgan Andersen får erstatning fra Aftenposten etter ærekrenkelser. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Aftenposten må betale erstatning.

Aftenposten må betale Morgan Andersen 100.000 kroner i erstatning for ærekrenkelser, har lagmannsretten avgjort. I tillegg må avisa betale Andersens sakskostnader på 500.000 kroner.

Avgjørelsen i Borgarting lagmannsrett er den motsatte av hva tingretten kom fram til. Aftenposten er imidlertid frikjent på punktet som gjaldt økonomisk tap, skriver Fredriksstad Blad.

Striden dreier seg i hovedsak om en artikkel som sto på trykk 14. desember 2011, der det ble hevdet av Morgan Andersen sto bak en mistenkelig avtale knyttet til spilleren Abgar Barsom da Andersen var direktør i Fredrikstad Fotballklubb. Andersen har stått fast på at han ikke har noe med den avtalen å gjøre fordi han var sykmeldt på det tidspunktet.

Opprinnelig krevde Morgan Andersen 3,8 millioner kroner av Aftenposten.

- Jeg har hele tiden sagt at pengene ikke var det viktigste. Aftenposten tilbød meg først 50.000 kroner, og deretter 100.000 kroner – men nektet å beklage artikkelen. Det var mye av grunnen til at jeg gikk til søksmål. Nå er det klart at lagmannsretten mener at avisen skal betale erstatning, og det er en gedigen seier for meg, sier Andersen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere