Gå til sidens hovedinnhold

Morgan: - Jeg har ikke noe å si

Morgan Andersen har nektet å la seg avhøre før John Obi Mikel og John Shittu. Nå er Mikel avhørt - og Morgan taus.

John Shittu anmeldte Morgan Andersen for forfalskning av underskrifter da det stormet som verst rundt John Obi Mikel.

Andersen, som den gang var sportsdirektør i Lyn, anmeldte Shittu for det samme. Senere trakk begge partene sine anmeldelser, men politiet fortsatte etterforskningen.

Andersen har tidligere gitt uttrykk for at han bare vil la seg avhøre dersom politiet først avhører Mikel og Shittu.

Nå har norsk politi avhørt Mikel i London. Pål Sverre Hernes ved Oslo-politiets finans- og miljøkrimseksjon sier til VG at han håper å fullføre etterforskningen før påske.

Spørsmålet er om Morgan Andersen vil la seg avhøre nå som Mikel er avhørt og Shittu i tillegg har sagt seg villig til å bli det.

- Jeg overlater alle kommentarer i saken til min advokat Cato Schiøtz. Jeg har ikke noe å si, sier Andersen til Nettavisen.

Andersens advokat tror at den nåværende Fredrikstad-direktøren vil la seg avhøre.

- Dette er en helt ny situasjon. Det vil jeg tro, sier Schiøtz til VG.

Bakgrunnen for konflikten er at John Obi Mikel ble solgt fra Lyn til Manchester United i april 2005, før han to uker senere nektet å reise til Manchester. Deretter forsvant han fra Oslo og dukket opp i London. Fifa konkluderte med at han uansett var kontraktsbundet til Lyn, og at han måtte melde seg til tjeneste i Norge.

Det hele endte med at han ble solgt til Chelsea for 148 millioner kroner. Både Manchester United og Lyn fikk penger for Mikels overgang til londonklubben.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien