Morgan slipper ny rettssak

Foto: Scanpix

Fengselsstraffen mot Morgan Andersen blir stående.

31.03.08 19:10

Morgan Andersen mener dommen mot ham er feil, men lar likevel være å anke.

- Nå anser jeg meg ferdig med saken og legger den bak seg for å komme videre i livet, sier Morgan Andersen til Demokraten.

Les også: Usikker på Mikel-millionene

Aktor misfornøyd
Dermed slipper han ny rettssak, for heller ikke påtalemyndigheten kommer til å anke dommen.

- Nei, jeg anker ikke. Selv om det ligger i kortene at jeg ikke er fornøyd med tingrettens straffeutmåling, sier aktor Svein Holden til Nettavisen.

Holden la ned påstand om ett års fengsel for Morgan Andersen, hvorav seks måneder var ubetinget fengsel. Den tidligere Lyn-direktøren ble dømt til ett års betinget fengsel for dokumentforfalskning i Oslo tingrett onsdag i forrige uke. I tillegg er han dømt for å ha levert falsk politianmeldelse av fotballagent John Shittu.

LES MER: Dommen mot Morgan Andersen

- Hvorfor anker du ikke når du er misfornøyd med dommen?

- Av og til er det fornuftig fra påtalemyndighetens side å la en sak få sin avslutning. En ny behandling i lagmannsretten medfører en ikke ubetydelig ressursbruk. Da måtte vi blant annet ha reist til England og foretatt nye bevisopptak av Mikel og Shittu. Dessuten ville det ha tatt nokså lang tid før ankebehandlingen kom opp, noe som igjen ville hatt betydning for straffeutmålingen. Disse to momentene medfører at jeg ikke legger inn noen anke, selv om jeg altså ikke er fornøyd med straffeutmålingen, svarer Holden.

- Jeg anker
Da tingrettsdommer onsdag i forrige uke spurte hvordan Morgan Andersen stilte seg til dommen, var svaret klart:

- Jeg anker.

Nå har han altså kommet på andre tanker. Det er hensynet til familien som årsak til helomvendingen.

- Familien min må bestemme hvordan det blir. Du må jo tenke på at du har familie og venner som har hatt et helvete i noen år, sa Morgan Andersen på Grosvold på NRK fredag kveld.

Han gjentok at han mente dommen mot ham var feil:

- Jeg mener at dommen er feil. Men jeg må også ta innover meg at det er tre forhåpentligvis oppegående mennesker som har vurdert det annerledes. Jeg har jo tatt innover meg at når man blir tiltalt så er det 50 prosent sjanse for å bli dømt og 50 prosent for å bli frikjent.

Etter at dommen hadde falt, ble Andersen løst fra sin stilling som sjef i Fredrikstad Fotballklubb, en jobb han har hatt siden høsten 2006.

Andersen fikk 1,2 millioner i sluttpakke for å gi seg som FFK-direktør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag