Morgensterns tilstand er kritisk

Foto: All over Press

Pådro seg alvorlige hodeskader i fallet.

10.01.14 20:49

Hoppstjernen Thomas Morgenstern (27) pådro seg alvorlige hodeskader etter han falt stygt på trening i skiflygingsbakken i Kulm fredag.

Uhellet skjedde da østerrikeren miste kontrollen og tippet rundt. Han gikk i kulen med ryggen og hodet først på 100 meter.

Morgenstern kom til seg selv og fikk umiddelbart førstehjelp på sletta. Han ble fraktet fra bakken til undersøkelse på sykehus. Der ble det konstatert alvorlige hodeskader. 27-åringen har også pådratt seg lungeskader.

- Tilstanden er kritisk. Han må overvåkes kontinuerlig, opplyste overlege Josef Obrist ved sykehuset i Salzburg fredag kveld.

Observasjon
Morgenstern skal være under observasjon de neste 72 timene på sykehusets anestesi- og intensivavdeling.

- Risikoen ved en hodeskade er at tilstanden kan forverres. Det er alltid en fare for at det finnes blødninger i hodet, sa avdelingsleder Wolfgang Voelckel ifølge nyhetsbyrået DPA.

Ifølge en pressemelding fra Østerrikes skiforbund er ikke skadene livstruende.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Expa/ Erich Auer

Det er annen gang på fire uker at Morgenstern har hatt et ublidt møte med unnarennet i en hoppbakke. Han falt stygt også i Titisee-Neustadt tidlig i desember, hvor han brakk en finger etter å ha blitt slått bevisstløs.

Morgenstern hadde derimot en stor opptur under den tysk-østerrikske hoppuken, der han tok annenplassen bak landsmannen Thomas Diethart.

Rystet
Fredag var uhellet ute igjen. I sitt annet treningshopp mistet Morgenstern kontrollen og gikk rundt. Han mistet bevisstheten og trillet som en filledukke nedover unnarennet. Den østerrikske sjefstreneren Alexander Pointner, som fulgte hoppet fra tribunen, snudde seg vekk hoderistende etter det stygge fallet.

- Når man faller i en skiflygingsbakke, så blir det et skikkelig fall. Sterke krefter er i sving som du ikke lenger kan regulere selv. Jeg håper det beste for Thomas, sa Pointner.

Hoppstjernen klarte å bevege på både armer og bein etter at han kom til bevissthet.

- Det er ganske viktig, sa fysioterapeut Herbert Leitner i det østerrikske laget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.