NORGE - UNGARN 30-22 (21-11):

Etter en norsk pangstart, fikk Norge tidlig god kontroll på kampen mot Ungarn.

Spesielt Nora Mørk bidro sterkt til at Norge fikk Ungarn på komfortabel avstand, og til slutt vant hele 30-22.

- Det var sinnssykt å deilig å få spesielt den førsteomgangen der. Det var viktig å slå Ungarn, så kan jeg i alle fall dra hjem med det, sier Mørk, som til daglig spiller for ungarske Györ, til TV 2.

På spørsmål om hvordan det var å levere en slik kamp etter å ha vært gjennom en så turbulent høst, er hun klar.

- Det er perfekt. Jeg var i tvil om jeg egentlig kunne spille håndball, men ja, jeg kan det, sier hun videre.

Mørk er svært godt fornøyd med det norske spiller.

- Jeg synes det var utrolig bra i dag. Det er en åpningskamp der absolutt alt klaffer. Det er utrolig deilig å få den starten. Vi knuser dem rett og slett, sier Mørk til TV 2.

Drømmestart

De norske håndballjentene hadde god kontroll på Ungarn i sin åpningskamp i håndball-VM lørdag kveld. Nora Mørk sørget for en pangstart på kampen, og Norge ledet hele 8-2 før ti minutter var spilt av kampen. Selv om ungarerne klarte å score noen mål selv, fortsatte det norske storspillet.

Til pause ledet Norge med hele ti mål, 21-11, etter at landslagskaptein Stine Bredal Oftedal banket inn omgangens siste scoring.

Mørk hylles

Nora Mørk leverte som vanlig strålende i det norske angrepet, og scoret seks mål i løpet av førsteomgang. Oftedal og Kari Brattset fulgte like bak med fire mål hver.

- Det er en helt ellevill start på denne kampen, oppsummerte TV 2s håndballekspert, Gro Hammerseng Edin, i pausen.

Hun benyttet muligheten til å rose Nora Mørk, som ledet an i det norske angrepsspillet.

- Ingen skulle tro at hun har hatt denne tøffe høsten som vi har hørt så mye om, sa Hammerseng Edin, og siktet til den mye omtalte hackingen av Mørks private bilder.

Mørk virket svært tent i kampen mot Ungarn, og herjet til tider med det ungarske forsvaret.

- Hun er så vanvittig klar. Det norske angrepsspillet har helt vanvittig bra. Du ser at hun elsker det. Hun nyter hvert eneste sekund, og det er så gøy å se, sier Hammerseng Edin.

Ungarn våknet

Med en sterk timålsledelse til pause senket de norske spillerne skuldrene i starten av den andre omgangen. Det utnyttet de ungarske spillerne, og etter 40 minutters spill, hadde den norske ledelsen krympet med to mål.

Da sørget landslagstrener Thorir Hergeirsson for å ta en timeout for å stramme opp det norske spillet.

- Det er forsvar som gjelder, utbrøt Hergeirsson i timeouten, og ga klar beskjed om at de norske spillerne skulle heve nivået på forsvarsspillet.

Norge fikk strammet opp mye av forsvarsspillet, og benyttet også muligheten til å score et par mål. Blant annet banket Mørk inn et straffekast i 84 kilometer i timen, og sendte Norge tilbake i en timålsledelse.

Norge roet ned farten på spillet mot slutten av kampen, og vant til slutt 30-22.

Fornøyd Hergeirsson

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var rimelig godt fornøyd etter seieren.

- Førsteomgangen er veldig bra, og noe av det bedre vi har gjort på en stund, sier han til TV 2.

- Jeg er litt overrasket over at Ungarn ikke kommer med større tempo, men de ble kanskje litt sjokkert. De skulle prøve å sette oss ut med 5-1-forsvaret der de prøver å nekte Nora å være med, men vi løser det godt, fortsetter han.

Godt forsvarsspill er islendingens store kjepphest, og han mener Norge løste det godt, spesielt før pause.

- Bakover er det solid med Katrine og co. Andreomgang blir en tålmodighetsprøve. Vi slipper litt på fokuset, men det var okei, sier Hergeirsson.

Sverige snublet

Norge spiller i samme gruppe som blant andre Sverige. De svenskene håndballkvinnene gikk på et overraskende tap mot Polen, mens Tsjekkia vant kontrollert mot Argentina.

Det betyr at med Norges storseier mot Ungarn, topper Norge gruppe B etter første kamp.