Gå til sidens hovedinnhold

Mørk slår tilbake mot kritikerne etter bronsejubel: - Skal være litt forsiktig

OL-bronse til håndballjentene:

Den norske stjernen gikk hardt ut mot dommerne etter semifinaletapet mot Russland i OL. Nå reagerer hun på det som ble sagt om henne hjemme i Norge.

NORGE - SVERIGE 36-19:

TOKYO (Nettavisen): De norske håndballjentene hadde få problemer med å at seg av Sverige i bronsefinalen under OL i Tokyo og hadde full kontroll.

Allerede til pause var Norge foran med solide 12 mål. Svenskene klarte bare å score sju ganger de første 30 minuttene, men Norge satte inn hele 19 mål. Til slutt ble forskjellen hele 17 mål mellom lagene og Norge kunne juble for bronse.

Etter kampen innrømmet imidlertid flere av de norske jentene til Nettavisen at de satt igjen med en litt bittersøt smak i munnen.

Målet til Norge var helt klart å ta gull under Tokyo-OL og derfor var det ikke bare glede å spore søndag.

Finaledrømmen brast etter tapet mot Den russiske olympiske komité i semifinalen. Etter kampen var flere, spesielt Nora Mørk, kritisk til dommerne i kampen, noe som fikk norske eksperter til å reagere.

Mørks klubbtrener, Ole Gustav Gjekstad, mente det norske laget var «på bærtur» med sin kritikk, mens den også ble kalt pinlig.

Mørk om kritikk: - Skal være litt forsiktig

Etter seieren mot Sverige reagerer Nora Mørk på det som har blitt sagt hjemme i Norge. Hun mener det blir for lett å sitte på sidelinjen å mene noe om dette.

- Jeg tenker man skal være litt forsiktig med å bruke så sterke ord, for hvis du ikke har vært i mine sko de fem siste årene og opplevd det jeg har gjort, kommet tilbake fra det og så tape med ett mål, så bryr jeg meg virkelig ikke om hva de har å si, sier Mørk i intervju med Nettavisen etter kampen.

- Men det er vel jobben deres. Det koster meg ikke en kalori en gang. Du har ikke vært i mine sko de siste fem årene, du vet ikke hva det betyr for meg. Du må gjerne ha en mening, men jeg har ikke merket noe til det, jeg vet ikke hva det har vært.

Her er noen eksempler på den kritikken som kom mot Mørk og Norge etter semifinalen:

Lagvenninne Stine Bredal Oftedal forstår at det har kommet noen reaksjoner i etterkant, men er enig i at det ofte kan oppstå slike situasjoner i kampens hete.

- Ja, det tror jeg det er, for å være ærlig. Vi lever livene våre bare for å oppnå det vi ønsker, og så ryker det. Da må vi kanskje være litt smarte, om det er et så klart budskap, så er det dumt av oss, men sånn som jeg så det handlet det mest om den siste aksjonen, at de fikk spille for lenge, forteller hun til Nettavisen.

- Vi satte oss selv helt fint og pent i den situasjonen at tiden gikk ut, det var opp til oss å stå i det og det skjønner jeg at de som ser på mener også, sier hun.

Herrem: - Befriende

Søndagens bronsefinale mot Sverige var avgjort allerede til pause.

- Det er et hav av forskjell mellom disse to lagene. Både hvordan de ser ut og hvordan de spiller, påpekte NRK-kommentator Håvard Tvedten etter første omgang.

- Sverige har skuffet. Det virker preget av alvoret. Det er sjelden man ser dette her.

LES OGSÅ: Ingebrigtsen fikk gave av Cheruiyot etter løpet: - Vi er gode venner

Etter pause fortsatte det norske laget maktdemonstrasjonen.

Camilla Herrem oppsummerer kampen på følgende måte:

- Det var befriende. Vi spiller med skuldrene lavt og spiller godt i forsvar. Silje (Solberg) står som en gudinne i mål, sier Herrem til Nettavisen.

- Du ser at vi spiller på en helt annen måte. Det synes jeg er ganske imponerende med tanke på de siste døgnene her. Jeg kunne ikke vært mer stolt over denne gjengen her.

Dermed endte det altså med bronse til de norske jentene under Tokyo-OL. Akkurat den samme medaljen som laget fikk under OL i Rio for fem år siden.

Tok lurven av Sverige

Norge virket tent på å revansjere det sure tapet for Den russiske olympiske komité i semifinalen og det ble rett og slett litt for mye for svenskene å håndtere.

Eter ti minutter var Norge foran med 7-4 og vi så allerede antydninger til at den luken fort kunne bli større. Sverige slet med å få til noe særlig offensivt og en meget god Stine Skogrand tok luven av stjernen Jamina Roberts med godt forsvarsspill.

LES OGSÅ: Cheruiyot kom med påstand om Gjert. Den blir blankt avfeid

Bak hos Norge var det Silje Solberg som hadde fått tillit og målvakten leverte flere gode redninger. Hun fikk også æren av å sette inn Norges tredje mål.

Andre spillere som var på scoringslisten innledningsvis var Camilla Herrem, Skogrand, Veronica Kristiansen, Kari Brattset Dale og Nora Mørk.

Sverige fikk det stadig tyngre med å lure ballen forbi målvakt Solberg, mens Norge scoret jevnt og trutt. Etter 15 minutter var Norge foran med 10-5.

- Svenskene ligger og sover

Det siste kvarteret av omgangen skulle Sverige kun lykkes med å sette to nye baller inn bak Norges målvakt. Norge på sin side var effektive og gode i angrep.

LES OGSÅ: Hylles av hele Norge: - Herre min skaper, for en rå maskin Jakob Ingebrigtsen er

- Svenskene ligger på pappsengene sine i OL-landsbyen og sover enda, sa NRK-ekspert Tvedten, med en henvisning om at kampen ble spilt på formiddagen.

Nora Mørk fikk mye kritikk for sine uttalelser i etterkant av russertapet, der han hun mye av skylden over på dommerne, men søndag virket det som hun hadde ristet av seg skuffelse og leverte en solid første omgang. Mørk scoret fem av Norges mål.

Da signalet for pause lød i hallen, var Norge 12 mål foran på stillingen 19-7.

Kjørte over Sverige

Kampen fortsatte i samme spor i andre omgang og den norske ledelsen var aldri truet. Det norske laget fortsatte å frustrere svenskene med godt forsvarsspill.

LES OGSÅ: Det Jakob gjorde underveis i løpet fikk Gjert til å reagere: - Han hører jo ikke på meg

Etter halvspilt andreomgang var Norge foran med 15 mål, på stillingen 29-14.

Silje Solberg fortsatte å stå bra bakerst for det norske laget og hadde en redningsprosent opp mot 50 prosent på dette tidspunktet i kampen.

Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Norge vant med 36-19.