TOTTENHAM – NEWCASTLE 1-0:

Det begynner å bli lenge siden Newcastle var et topplag i Premier League, men det er likevel vanskelig å forestille seg at den tradisjonsrike klubben skal forsvinne ned fra toppdivisjonen.

Etter at laget rykket opp i det ypperste selskap under Kevin Keegans ledelse i 1992/1993-sesongen, har laget holdt seg oppe, og blant annet fått med seg to annenplasser i 1996 og 1997.

Nå spøker det imidlertid for Tyneside-laget. Søndag ble Tottenham for sterke på White Hart Lane, og dermed ligger Newcastle nest sist på tabellen, når fem serierunder gjenstår av sesongen.

Bent fikset biffen
Darren Bent sendte hjemmelaget i føringen etter 24 minutter s spill av første omgang. Tottenham kontret hurtig, og Luka Modric prøvde å finne Robbie Keane med en pasning i bakrommet.

Newcastles Sèbastien Bassong fikk stoppet forsøket, men klarerte rett i beina på Bent. Spissen fikk to muligheter, og på andre forsøk satte han ballen i mål fra skrå posisjon.

Tottenham var totalt sett det beste laget i løpet av de første 45 i London, og det var derfor ikke ufortjent at de kunne gå til pausen med ledelse.

Annullert scoring
Etter hvilen hadde Newcastle ballen i mål, men dommer Mark Hasley valgte å annullere scoringen.

Tottenham-keeper Heurelho Gomes bommet på utboksingen, og ballen endte opp hos Vedran Corluka. Kroaten slo ballen rett til Obafemi Martins, som banket den i mål via stolpen.

Tottenham hadde imidlertid for lengst blitt belønnet med frispark, på grunn av en hands på den nigerianske Newcastle-spissen.

Nærmere kom aldri gjestene, og dermed ebbet kampen ut på 1-0 til Tottenham. Harry Redknapps menn ligger nå på en foreløpig 9.-plass i Premier League, med 44 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).