Gå til sidens hovedinnhold

Moro med gummiball

Er du lei av vanlig aerobic? Da kan du gjøre som Astrid Nyheim (39) fra Bekkelaget, og Begynne å trene koordinasjon, styrke, balanse og stabilitet på en halv gummiball.

EKEBERG: Dette er kjempefin variasjon, sier Astrid, som trener aerobic i forskjellige varianter tre ganger i uken.
BOSU ("Both Sides Up") heter det nye treningskonseptet, som NIMI på Ekeberg er et av de første treningssenterne i Norge som tilbyr.
Det er veldig enkelt for nybegynnere å lære seg. Når du går på aerobic for første gang er det lett å føle seg som en ku i starten, men her henger alle med fordi en kan velge intensitetsnivået selv, sier Astrid.
Er det slitsomt?
Å, ja. Det er veldig tungt for beina å stå på en ball. Dette er trening som har effekt for alle, og er ikke bare for slappinger.
Vanskelig?
Det er tøft å holde balansen, men det er en treningssak. Du blir veldig fokusert og konsentrert, sier Astrid, som trives kjempegodt på NIMI.

Alpinister

Som så mye annet kommer også BOSU fra USA.
Det startet med at det amerikanske alpinlandslaget brukte det, og de reiste rundt med BOSU'er i bagasjen sin, forteller Christine Thune, som er avdelingsleder for trening på NIMI Ekeberg.
BOSU kommer fra idretten, og blir i dag brukt i nesten alle ballspillidretter.
Jeg vet blant annet at Start i Tippeligaen bruker BOSU i treningen sin. Dessuten er det blitt populært i idretter hvor det stilles krav til balanse, koordinasjon og hvor man ønsker å forebygge skader, sier Thune.

Ferskt

I Norge er BOSU enn så lenge ganske ferskt, men det er på full fart inn på markedet.
Den finnes i fysioterapien, i toppidretten og er nå på vei inn på treningssentere, forteller Thune.
Hva er bra med BOSU?
Treningen er myk, støtdempende og skånsom. Og trening på ustøtt underlag som BOSU gir økt kroppsbevisthet og bedre holdning, sier Thune.
NIMI Ekeberg tok inn BOSU fordi det passer bra inn i konseptet deres, og det har blitt populært blant medlemmene.
Ja, det er veldig populært. De som har gått på aerobic en stund synes dette er en kjempefin nyhet, sier Christine Thune.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen