Gå til sidens hovedinnhold

- Morsomt med flere som scorer

Brann-trener Steinar Nilsen var godt fornøyd med sin flygende islending.

START - BRANN 0-1:

Da verken Start- eller Brann-spillerne klarte å sette ballen i mål, dukket en islending opp og avgjorde kampen mellom de to lagene på Sør Arena søndag.

For etter 72 minutter dukket en helt umarkert Birkir Sævarsson opp innenfor Starts femmeter, og stupheadet ballen i målet på vakkert vis etter et innlegg fra Eirik Bakke.

Det holdt til seier for Brann, samtidig som laget påførte Start sitt andre hjemmetap på rad.

- Ekstremt viktig
- Det var en nydelig goal. Det er utrolig morsomt for laget, og ikke minst Birkir, at det er flere som melder seg på og setter scoringer. Det var en skikkelig opptur for oss i dag, sier Brann-trener Steinar Nilsen til TV 2 Sporten etter kampen.

Og treneren la ikke skjul på hvor mye seieren betyr for laget, som overraskende tapte for Sandefjord i Bergen på mandag.

- Det var ekstremt viktig for oss, både det å holde nullen og ikke minst for intensiteten i spillet vårt i dag. Den var kanskje på det beste nivået vi har hatt i år, mener han.

For seieren holder liv i drømmen om medalje i Bergen, ettersom avstanden opp til Odd Grenland krympet til tre poeng.

Det er Erik Huseklepp klar over.

- Seieren betyr veldig mye, spesielt etter kampen mot Sandefjord (0-1-tap) sist. Det var veldig viktig å komme tilbake i dag med seier, sier spissen til TV 2.

- Tok utfordringen på strak arm
Tidligere i sesongen har forsvarsarbeidet hos Brann skapt hodebry for trener Steinar Nilsen, men mot Start var det lite å utsette på den bakre fireren.

- Det defensive var den store utfordringen vi la på spillerne før kampen, og den tok de virkelig på strak arm, forteller Nilsen.

Start-trener Knut Tørum på sin side, var naturlig nok skuffet etter tapet.

Han mener at mangelen på fungerende angrepsspill var grunnen til at Brann halte seieren i land.

- Vi er fryktelig dårlige på å utnytte potensialet i angrepet, sier Tørum etter kampen.

- Det var en veldig dårlig angrepskamp, og den ble bare dårligere og dårligere utover i kampen.

To ganger i treverket
Og om sant skal sies, har Tørum noen gode poenger.

For kampen på Sør Arena var ingen stor forestilling, og det tok en halv time før kampens første virkelig store sjanse kom.

Bjørnar Holmvik ladet kanonen fra 25 meter, og Start-keeper Kenneth Høie fikk så vidt slått ballen i tverrliggeren og over.

Like før pause var det Starts tur til å smake på treverket, da Espen Børufsen fikk med seg ballen alene gjennom mot Kenneth Udjus.

Unggutten skrudde kula forbi Brann-keeperen, men stolpen sto i veien for skuddet.

Kontrollerte inn seieren
Dermed var det målløst ved pause, og lagene startet den andre omgangen på samme måte som den første - uten å komme til store sjanser.

Før altså Birkir Sævarsson tok affære.

Eirik Bakke slo innlegget, og islendingen rev seg løs fra et passivt Start-forsvar og stupheadet ballen utakbart i hjørnet.

Den forventede sluttspurten fra Start kom aldri, og Brann kunne enkelt kontrollere inn trepoengeren - som sender bergenserne helt i ryggen på Odd Grenland på medaljeplass.

Men de to lagene må også passe seg for Stabæk, som møter Lillestrøm på mandag.

Seier der vil sende Stabæk forbi Brann, og skape ytterligere spenning i kampen om bronseplassen i Tippeligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken