STOKKE (Nettavisen): Han ufrivillig tatt omtrent all medieoppmerksomhet fra Petter Northug, Marit Bjørgen og alt som hete norske langrennshåp i OL den siste tiden.

Selv spådde 38-åringen med elleve internasjonale mesterskapsgull på samvittigheten en plassering blant de 25 beste i sitt NM-comeback. Andre mente han kunne være i nærheten av pallen på 15 km fristil.

Åge Skinstad: - Sats mot VM, Thomas!

Resultatet ble et sted midt imellom. Thomas Alsgaard ble nummer 14, slått med ett minutt og åtte sekunder av norgesmester Petter Northug.

Han gikk rett ut av løpsdrakten og inn i rollen som ekspertkommentator på NRK. Men da alt var avklart, tok han seg tid til det store norske pressekorpset.

God tid, til og med. Alle fikk svar på sine spørsmål.

- Takknemlig
Selv var Alsgaard opptatt av å rose publikum.

- Det var veldig morsomt og rørende. Jeg er veldig takknemlig for de tilbakemeldingene jeg fikk underveis, sier Alsgaard.

Han innrømmer at medieoppstyret i forkant ikke var hans drømmescenario.

- Jeg trodde sju års fravær var nok, og at ting hadde roet seg litt. Men det er tydelig at jeg ikke er glemt. Det får jeg vel ta som en kompliment, sier han.

I den grad noen snakket om Alsgaard som OL-kandidat før torsdagens løp, er den diskusjonen nå definitivt lagt død.

Les også: «Hadd lagt mæ ned og skrikki»

- Andre forpliktelser
Et comeback på aller øverste nivå i Oslo-VM om et år har Alsgaard derimot ikke lukket døra helt for. Men det er ikke der han har fokus.

- Jeg skulle gjerne hatt tid til å trene litt mer. Men jeg har andre forpliktelser i hverdagen som jeg ikke kan løpe fra, både jobb og familie.

- Jeg er veldig glad for at familien lar meg få lov til å bruke så mye tid som jeg gjør nå på trening, sier Alsgaard – uten å ville utdype nøyaktig hvor mye han trener.

- Det kan alle lese på hjemmesiden min, når den lanseres ganske snart. Der legger jeg ut treningsdagboka mi. Så slipper vi flere diskusjoner rundt det.

Ufrivillig uten staver
Thomas Alsgaard har imidlertid tro på at den treningsjobben han nå gjør skal være godt nok til at han kan nå målet om å gå helt til topps Vasaloppet – og/eller i Marcialonga allerede om en drøy uke.

- Jeg har tro på at jeg kan kjempe om seieren. Jeg er i bra form. Teknikken sitter. Og konkurranseinstinktet er det, poengterer den gamle mesteren – som har hatt en liten bekymring den siste tiden.

- Jeg fikk betennelse i armene etter Jizerska Padesatka og har måttet trene altfor mye uten staver den siste tiden. Det er på tide å få til en skikkelig stakeøkt igjen, sier Thomas Alsgaard.

Sjansen har han i NM-løypene i Stokke. Men flere økter med startnummer blir det ikke. Ikke i år.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!