*Nettavisen* Sport.

Morsomt selv når man taper

Foto: (Getty)

- Solheim Cup har gitt meg mine beste minner fra golfbanen, forteller Suzann Pettersen til Nettavisen.

21.09.11 20:20

KILLEEN CASTLE (Nettavisen): Fredag starter Solheim Cup, golfturneringen der USAs beste kvinnelige spillere utfordrer de beste Europeerne.

Den beste spilleren på det europeiske laget er norsk, og heter Suzann Pettersen. Hun er rangert som nummer to i verden, og er dermed på papiret den beste spilleren som er med i turneringen.

Og det er en turnering hun gleder seg veldig til. I år er hun med for sjette gang.

- Mine beste minner fra golfbanen er fra Solheim Cup, og det sier Suzann til tross for at hun har tapt turneringen fire ganger og bare vært med på å vinne den en gang.

- Det er utrolig morsomt når man vinner. Men det har jeg bare gjort én gang. Matchspill generelt er gøy, og stemningen og publikum gjør det spesielt, sier Suzann til Nettavisen, og understreker:

- Til og med på festen etter at vi har tapt pleier vi å ha det ganske moro.

I godt humør
Og at Suzann gleder seg til moroa begynner på fredag var tydelig på den internasjonale pressekonferansen onsdag, der Suzann stilte sammen med den spanske rookien Azahara Munoz.

Den norske jenta var i strålende humør og spøkte og lo hele veien. På spørsmål om hun hadde gitt urutinerte Munoz noen gode råd i løpet av uka, ble Suzann ett lite øyeblikk alvorlig.

- Nei, ingenting. De får hun finne ut av, det var sånn jeg ble behandlet da jeg var ny, før både hun og den spanske jenta brøt ut i latter.

Og da hun ble spurt om den unge nederlandske spilleren Christel Boeljon, fortsatte løssluppenheten.

- Ja, eller Buljong, som jeg kaller henne, sa Suzann til humring fra de tilstedeværende norske journalistene om ikke annet.

USA har vunnet turneringen de siste tre gangene, og noen har lurt på om styrkeforholdet mellom partene er ujevnt. Det er også blitt hevdet at om Europa ikke vinner i år, så bør konkurransen utvides slik at spillere fra resten av verden får delta i en turnering der USA møter resten av verden.

Og for å styrke USAs favorittstempel ytterligere, kan man se på verdensrankingen. Ja, Suzann Pettersen er nummer to, men neste europeer finner man på 21. plass, nemlig svenske Maria Hjort.

Mellom Pettersen og Hjort finner vi hele sju av de 12 amerikanske spillerne. Likevel prøver amerikanerne å kaste favorittstempelet over på Europa, siden turneringen spilles i Europa.

USA ut i vinden
Og det viste kanskje treningen onsdag. I ville vindkast og høljregn dro nemlig de fleste amerikanerne ut på banen på Killeen Castle utenfor Dublin for å bli kjent med den og for å venne seg til vind og vær.

Suzann Pettersen og resten av europeerne valgte å slappe av i sofaen. Banen kan de, og været er de vant til.

- I dag var det ille. Det hadde nok blitt utsatt om det var konkurranse i dag, siden ballene ikke ville ligge stille på greenen, sier Suzann, som var godt fornøyd med å slappe av.

- Det er blitt mye sofasliting i dag. Alle vi europeerne kan banen, ikke noe stress. Derimot er amerikanerne mer desperate etter å få spilt nok, sier Suzann, som i alle fall kjenner banen svært godt. I august vant hun nemlig Irish Open på akkurat denne banen.

Hun er i alle fall optimist på Europas vegne foran helgens duell.

- Dette er det beste europeiske laget jeg har vært med på. Ser du på rookiene våre, så ser jeg ikke på dem som rookier. De er rutinerte og har spilt på gode tourer, sier en optimistisk Suzann Pettersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.