*Nettavisen* Sport.

Morten Knutsen friskmeldt

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Etter voldsomme skadeproblemer, er Morten Knutsen frisk som en fisk og på klubbjakt.

25.01.07 12:38

Den 29 år gamle kantspilleren slo gjennom som Start-spiller på slutten av 90-tallet. Han var med da klubben rykket opp til Tippeligaen, og gikk så til Rosenborg i en overgang med en totalverdi på 12 millioner kroner.

Det første året i Rosenborg var en suksess, men etterpå har han slitt stort med skadeproblemer. De siste årene har han vært i Odd, men på de to siste sesongene står han kun med fem A-kamper for Odd Grenland.

- Helt frisk
Nå er han ledig på markedet.

- Jeg er helt frisk. Jeg ble operert i januar for ett år siden, og det er lenge siden jeg har hatt trøbbel, sier han til Nettavisen.

Han trodde han fikk et tilbakefall i sommer, og fryktet det verste. Heldigvis viste det seg kun å være litt stivhet fordi han på grunn av sykdom måtte kutte ut treningen i et par dager.

Frem til nyttår trente han med Odd. Nå trener Knutsen hver dag for seg selv.

Han savner et lag å trene med.

- Når man er vant til å være lagspiller, så er det ikke lett å plutselig skulle være individualist - å skulle trene for seg selv. Klubbene trener jo vanvittig godt på denne tiden av året, så jeg skulle gjerne vært i en klubb og fått noen kamper i kroppen. Det er det jeg trenger nå, sier han.

- Kan du bli like god som du en gang var?

- Det er det vanskelig å svare på. Jeg vet ikke. Men jeg er i alle fall veldig giret på det. Jeg er veldig motivert for å klare det. Jeg har vært ute så lenge nå, og er nesten avskrevet over alt. Bare det er litt motiverende i seg selv. Jeg vil vise at jeg kan igjen, sier han.

- Men noen må gi meg tillit.

Holder alle muligheter åpne
Knutsen har undersøkt mulighetene for å få en sjanse i dansk fotball, men er interessert i det meste. Bare totalpakken passer for ham og familien.

- I min situasjon er alt interessant, sier han.

- Hva om ingen vil ha deg?

- Jeg har tenkt tanken. Jeg er jo ikke naiv. Men hva jeg gjør da? Det vet jeg faktisk ikke, sier han.

Og krysser fingrene for at noen gir ham sjansen til å igjen hva han er god for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.