RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mos nektet Brann sølvplassen

Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Sist oppdatert:
Bergenserne kunne for alvor blandet seg inn i gullkampen.

BRANN - TROMSØ 1-1:

Få hadde levnet Brann store sjanser i årets utgave av Tippeligaen. De fleste såkalte eksperter hadde faktisk tippet at bergensklubben måtte kjempe for å unngå nedrykk.

De røde mistet en rekke viktige spillere i vinter - som Erik Huseklepp, Jan Gunnar Solli, Eirik Bakke og Petter Vaagan Moen - samtidig som det ikke kom så mange nye inn.

Men anført av folk som Kim Ojo, Rudolph Austin og Diego Guastavino har klubben mot alle odds i stedet blandet seg inn i gullkampen denne sesongen.

Misbrukte sjansen
Laget har også fått mye skryt for at det nå fungerer som nettopp det, et lag, og ikke fremstår som en gjeng godt betalte spillere, som spiller mest for seg selv.

Fredag ventet en uhyre viktig duell mot serietoer Tromsø på Brann stadion. Med seier kunne bergenserne overta «Gutans» plass på tabellen. Riktignok med én kamp mer spilt.

Det åpnet perfekt for vertene, da Rudolph Austin satte en straffe i mål etter 23 minutter, men på tampen av første omgang utlignet Mos Abdellaoue. Flere mål ble det ikke.

Dette betyr at Tromsø beholder sin andreplass, med 36 poeng fra 20 kamper og ligger fem bak serieleder Molde. Brann er fortsatt nummer tre, med sine 35 poeng.

Straffe og Mos
Det var Brann som kom til den første store sjansen. Etter glimrende kombinasjonsspill fra Ojo og Guastavino, kom sistnevnte seg inn i boksen.

Den tekniske angrepsspilleren fintet skudd, før han fyrte av med venstrebeinet. Dessverre for vertene gikk skuddet rett på Tromsø-keeper Robin Malmqvist.

Tromsø var heller ikke ufarlige og etter ti minutter kom Fredrik Björk til en avslutning. Svensken klinket til på volley, men skuddet var uproblematisk for Piotr Leciejewski.

I det 23. minutt skulle det imidlertid bli nettsus. Bentley ble felt av Tromsøs keeper og dommeren pekte på krittmerket. Fra elleve meter var Rudolph Austin sikker.

Scoringen midtveis i første omgang så ut til å være nok til at Brann kunne gå til pausen med ledelse, men rett før hvilen dukker Mostafa Abdellaoue opp.

Den utlånte Vålerenga-spissen har vært glimrende for Tromsø i år og nok en gang var han på rett sted til rett tid. Inne i feltet var han nådeløs og banket inn utligningen.

Dette var spissens tiende fulltreffer i Tippeligaen så langt denne sesongen. Starts Ole Martin Årst topper fortsatt statistikken med sine 13 mål i toppdivisjonen i år.

Regntung matte
Der første omgang ble en forholdsvis underholdende affære, ble det ikke like moro de siste 45 minuttene i Bergen.

Ingen av de to lagene skapte de helt store sjansene, selv om det var hjemmelaget som hadde ballen mest og hadde et visst initiativ i kampen.

Det gikk imidlertid ikke fort nok og Tromsøs gode midtstoppere kunne gang på gang rydde unna, da de røde angrepsspillerne nærmet seg boksen.

Ruben Yttergård Jensen prøvde et skudd i det 54. minutt og Leciejewski måtte gi retur, men Brann-forsvarer Lars Grorud fikk ryddet unna til corner.

Kim Ojo testet også skuddfoten etter 62 minutter. Skuddet fra spissen ble blokkert, men returen havnet hos Erik Mjelde. Midtbanemannen klarte imidlertid ikke å overliste Malmqvist.

Mot slutten fikk Tromsø omgangs største mulighet. Steffen Nystrøm fant Magnus Andersen med en presis pasning, men i god posisjon skjøt unggutten langt over.

Etter hvert virket begge lag slitne ute på den regntunge gressmatta og kampen ebbet ut med uavgjort 1-1, til tross for at vertene prøvde seg på en liten sluttspurt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere