Mosquera kan bli frikjent

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

I så tilfelle er han klar til å debutere i rittet han testet positivt under.

Vacansoleil kom i medienes søkelys da de signerte Ricardo Ricco og Ezequiel Mosquera før årets sesong.

Ricco hadde en bakgrunn som var langt fra plettfri, mens Mosquera hadde signert for det nederlandske laget bare dager før det kom frem at han hadde avlagt en positiv test under vueltaen.

Ikke nødvendigvis ulovlig
Det var stoffet Hydroxyethyl spanjolen testet positivt på. Stoffet kan blant annet brukes til å maskere EPO-bruk, men er kun ulovlig å innta intravenøst. Om det tas oralt er det ikke ulovlig.

Det spanske anti-doping byrået (AEA) mener at det ikke er mulig å fastslå hvordan stoffet kom inn i kroppen til Mosquera, og dermed kan det gå mot at saken til andremannen i fjorårets Vuelta a España blir henlagt.

- Metoden laboratoriumet bruker kan analysere og identifisere produktet, men den gir ingen mulighet for å identifisere hvilken måte stoffet har entret kroppen, sier AEA.

Kan rekke vueltaen
Spanjolen har hele tiden benektet at han har brukt stoffet, og nylig ble det kjent at han er tatt ut i Vacansoleils bruttotropp til Vuelta a España.

Laget har allikevel uttalt at den spanske klatrestjernen kun stiller til start om han blir frikjent før rittet. Dermed har spanjolen dårlig tid til å få avklaring i saken, som snart har dratt ut i et helt år.

PS: Vacansoleil har fått mye kritikk for å ha signert Mosquera, men rytteren har aldri deltatt i et eneste ritt for det nederlandske laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.