Gå til sidens hovedinnhold

Moss hadde full kontroll

Skeid skapte én kvalifisert målsjanse i bortekampen mot Moss onsdag. Nå har laget spilt tre kamper uten å score.

MOSS: Det ble en fullt fortjent hjemmeseier til Moss i Adeccoligaens 12. runde, og det tok ikke mange minuttene før den første ballen lå i nettet bak Skeid-keeper Bjarte Kringlemoen. En lang ball en Mosseforsvarer ender på brystet til Amin Askar som har lurt seg bak ryggen på Martin Vethe, han demper ballen på brystet og brasser den vakkert i mål. Ulrik Arneberg var merkelig passiv i den situasjonen, og burde vært i kroppen på Askar istedenfor å rope på offside etterpå for det var det ikke.
Moss fortsatte å presse på i 1.omgang, og Skeid var aldri farlige. Samspillet mellom Øystein Rogstad og Kim Larsen på topp var ikke i nærheten av å fungere. Rogstad tapte de fleste hodeduellene mot sterke Mosseforsvarere, og når han først vant noen dueller var ballen aldri i nærheten av å havne hos Larsen. Rogstad ble byttet ut til pause, og det var utvilsomt et riktig valg av Skeid-trener Anders Jakobsen. Rogstad, som var Skeids scoringskonge i 2.divisjon i fjor, sliter med tempoet i 1.divisjon, og er ikke på hugget i de avgjørende situasjonene.

2-0

Moss styrer 1.omgangen på Melløs, og noen minutter før pause er det klart for 2-0. Moss kommer rundt på venstre kant, legger inn i feltet, der Jo A. Gundersen vinner en hodeduell. Ballen daler ned på 18 meter, der Christian Michelsen får kjempetreff og banker ballen i krysset bak en sjanseløs Kringelmoen.
Moss hadde flere andre gode muligheter i 1.omgang, og det er fullt fortjent at de leder til pause. Det eneste positive Skeid kan ta med seg er at Moss måtte varte opp med fantastiske enkeltprestasjoner for å klare å score.

Bedring

Før pause hadde Mounir erstattet en skadet Espen Grina, og i pausen gjorde Skeid ytterligere et bytte da Ibba kom inn for en tam Rogstad. Og det var de to innbytterne som satte fart på Skeid. Istedenfor å spille høye baller mot meget gode Mossestoppere begynner Skeid å spille langs bakken, og det viser seg å være en mye bedre oppskrift.
Mounir får også Skeids største sjanse i kampen. Kråkmo spiller fram til Breive som litt heldig klarer å flikke ballen videre til Mounir. Han skyter fra syv meter, men får bare sendt av gårde et middels skudd. Mossekeeperen blokkerer med beinet.
Litt senere får Mounir nok en sjanse. Ibba finter seg fint fri på kanten, trekker inn mot midten, drar på seg to mann, men klarer å spille ballen ut til Mounir, som har kommet seg fri. Men nok en gang blir skuddet for dårlig, og går langt til side for mål.
Ibba var utvilsomt Skeids beste i 2.omgang. Et ellers godt Mosseforsvar får ikke helt has på ham, og er et konstant uromoment. Han mener Skeid-laget må heve seg betydelig til hjemmemøtet mot Sparta søndag.
Vi ble bedre i 2.omgang, men må skjerpe oss mye hvis vi skal overleve i Adeccoligaen, sier Ibba.
Utenom 20 minutter sist mot Sogndal var dette Ibbas første kamp siden det røde kortet mot Tromsdalen.
Mossespillerne var gode, de holder Tippeliganivå. Det var stor forskjell i forhold til å spille mot Tromsdalen, sier Ibba til Østkantavisa.
På overtid har Moss mulighet til å gå opp til 3-0, men Skeid-forsvaret får klarert.
Søndag venter Sparta Sarpsborg hjemme mot Bislett. Hvis Ibba klarer å gå på banen med samme guts som i går, og Skeid klarer å bruke en bevegelig Kim Larsen i større grad, kan man i hvert fall håpe på scoringer og tre poeng. Og som kjent er jo alle gode ting.... fire?

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen