RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moste Estil i generalprøven

(FOTO: Primoz Lovric/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Petter Northug ladet opp til ukas verdenscuprenn i Falun med å grisebanke Frode Estil under trening hjemme i Meråker.

Lørdag kjørte treningskompisene fra Nord-Trøndelag en serie knallharde intervalldrag i skøyting. Det ble festlig for junioren på 20 og mindre festlig for OL-mesteren på 33.

Spesialitet
- Han moste meg på alle dragene. Nå skal det sies at intervalldrag i skøyting er Petters spesialitet, så det var ikke noen bombe at han skulle slå meg. Men at jeg skulle være så sjanseløs, det overrasket meg litt. Det var nesten litt bekymringsfullt. Man mister litt motet av å bli satt på plass så til de grader, medgir Frode Estil overfor TV 2 Nettavisen.

Petter Northug har en noe mer nøktern framstilling av det som skjedde:

- Jeg tok vel hjem økta, tror jeg. Og jeg fikk litt luke på noen av dragene. Men jeg vet ikke hvor mye Frode la i det. Han er en luring. Det blir noe annet når vi får startnummer på brystet, poengterer den seksdoble juniorverdensmesteren.

Selv får han startnummer på brystet allerede tirsdag ettermiddag, da det gås sprint i Borlänge.

- Petter kan vinne
Det er imidlertid onsdagens dobbeljaktstart på Lugnet skistadion i Falun som virkelig betyr noe for Northug. Først da møter han Frode Estil – i øvelsen der han lurte både Estil og resten av norgeseliten i NM på Heistadmoen.

Frode Estil regner Northug som en av de aller største favorittene, selv med hele verdenseliten på plass.

- Petter kan vinne, det er jeg helt overbevist om. Det er bare 10 kilometer i hver stilart, og det er relativt lette klassiskløyper i Falun. Det blir ikke lett å riste av seg Petter – og med det rykket hans, sier det seg selv at han blir farlig mot slutten, fastslår Estil, som tok sølv på distansen i betydelig tøffere løyper i OL.

Normalt selvsikre Northug tør imidlertid ikke å snakke om noen pallplass – i så fall hans første i verdenscupen noensinne.

Vil lage underholdning
- Pallen? Jeg kan ikke snakke om det, vet du. Det blir helt feil. Jeg er læregutt på dette nivået ennå, sier Northug beskjedent.

Så innrømmer likevel han i neste åndedrag at han har til hensikt å kjempe helt i toppen.

- I sprinten tirsdag er jeg fornøyd hvis jeg er blant de 30 som går videre fra prologen. Men på dobbeljaktstarten onsdag skal jeg være bra sliten før jeg slipper. Jeg føler meg veldig sterk for tida. Henger jeg med i klassisk, skal jeg prøve å lage bra underholdning mot slutten, lover 20-åringen – som knapt har tapt et skirenn etter at han ble vraket fra OL-troppen for halvannen måned siden.

Både Frode Estil og Petter Northug står over torsdagens sprint i Drammen – for å stille maksimalt forberedt til lørdagens femmil i Holmenkollen. Der er begge outsidere.

- Har drømt om Holmenkollen
- Å gå femmila i Holmenkollen, har jeg drømt om lenge. Det er noe av det største for en skiløper, det. Den går i skøyting, og det passer meg bra. Men jeg aner ikke hva jeg kan forvente. Jeg har bare gått ei femmil før, og det var i NM i fjor. Den gikk i klassisk, og jeg ble nummer 12, resonnerer supertalentet – som kommer til å kopierer Bjørn Dæhlie med rekordtidlig femmilsdebut i Holmenkollen.

Heller ikke Frode Estil tror på femmilsseier i Kollen.

- Å gå femmil med intervallstart er det aller største for meg, selv om det er i fristil. Og å gå i Holmenkollen er alltid en opplevelse. Det høres kanskje rart ut, men jeg kommer til å kose meg selv om jeg blir nummer 25.

Etter lørdagens manndomsprøve i Nordmarka gjenstår bare tre renn i vinterens verdenscup: En sprint i Kina og to distanser i prøve-VM i Sapporo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere