Mostovoi sendt hjem fra Portugal

Foto: SCANPIX/EPA/Lavandeira jr

Russland har sendt Alexander Mostovoi hjem fra Portugal, etter at midtbanestjernen åpent kritiserte Georgy Yartsevs treningsmetoder.

15.06.04 12:12

- Mostovoi er kastet ut av troppen på grunn av kommentarer han kom med i spansk presse, sier en talsmann for Russlands fotballforbund til Reuters.

Russland tapte 0-1 for Spania i åpningskampen lørdag. Mostovoi la etter kampen skylden for nederlaget på Yartsevs anstregende treningsopplegg, og sa at Russland var uten sjanse til å ta seg videre til gruppespillet.

- Vi var fullstendig knust. Jeg tror ikke det spanske laget har fått kjørt seg like hardt som oss før mesterskapet, sa Mostovoi til den spanske radiostasjonen Onda Cero lørdag kveld.

- Det gjør meg svært sint, og jeg tror ikke vi går videre nå, la den 35 år gamle Celta Vigo-spilleren til.

Men internt i det russiske forbundet er det delte meninger om hjemsendelsen. Visepresident Valery Draganov mener avgjørelsen var forhastet.

- Jeg beklager virkelig avgjørelsen, det hjelper ikke laget i det hele tatt, sier Draganov til radiostasjonen Ekho Moskvy.

- Selv om Mostovoi uttalte seg kritisk om treneren, mener jeg det ikke er grunnlag for en så rask avgjørelse. Vi har ikke nok spillere av Mostovois kaliber, folk som ham er verdt sin vekt i gull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.