*Nettavisen* Sport.

Moström tok Solskjærs utfordring

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Ole Gunnar Solskjær ga Mattias Moström én utfordring før sesongen. Bli mer målfarlig!

17.07.11 22:34

MOLDE - HAUGESUND 3-1:

AKER STADION (Nettavisen): Ole Gunnar Solskjær ga Mattias Moström én utfordring før sesongen. Bli mer målfarlig.

Den 28 år gamle svensken scoret to i kveldens 3-1-seier mot Haugesund. Det ene et flott skudd i vinkelen fra femten meter og så bredsidet han enkelt inn 3-0 etter et nydelig forarbeid av Magnus Wolff Eikrem og Davy Claude Angan.

Den svenske kantspillerens to mål varmet ekstra for Ole Gunnar Solskjær. For i samtale med Solskjær på sjefens kontor utfordret den ferske Molde-manageren Moström til å bli mer giftig foran mål.

I kveld leverte Moström med sine to mål varene til Solskjær.

- Vi satt oss ned med hver enkelt spiller for å snakke om individuelle utviklingsmål. Mattias (Moström) skulle jobbe med å bli mer målfarlig, sier Solskjær.

Må score mer
Mattias Moström forteller at Solskjær i samtalen ville ha flere mål fra den hurtige kantspilleren.

- Vi snakket om hva jeg skal ha fokus på i treningsarbeidet. Og det var to saker som var viktig. Score flere mål og bli tøffere mentalt. På treningsfeltet er det mye fokus på ballbesittelse og avslutningsteknikk. Samtidig har trenerteamet arbeidet mye med det mentale hos meg, sier Moström.

Om sine to scoringer mot Haugesund er Moström mer fokusert på laget enn sin egen prestasjon.

- Det viktigste er å jobbe for laget, men det var rett «kult» å score to mål i dag. Og jeg vil score flere mål i løpet av sesongen, men jeg kan ikke garantere noe, smiler Moström.

Enorme steg
Ole Gunnar Solskjær mener Mattias Moström er en av flere spillere som har tatt enorme steg denne sesongen.

- Det er noen spillere som har imponert meg mer enn andre fra jeg kom hit og til nå. Noen kan utvikle seg enda mer og Mattias er en slik spiller. Han har begeistret meg positivt. Han har fått mer og mer selvtillit. Er oppofrende og gir alt for laget. Og han kan bli utrolig giftig foran mål, sier Solskjær.

Med sitt man-management på treningsfeltet har Solskjær fått ut potensial til flere av sine spillere, som Pape Pate Diouf, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Magnus Wolff Eikrem – og Mattias Moström.

Moström roser treningsmetodene til Solskjær opp i skyene.

- Det er en stor, stor forskjell på treningene under Ole Gunnar og hva vi har vært vant med tidligere. Det er lenge siden jeg har gledet meg til å gå på hver eneste trening. Jeg lærer noe nytt for hver trening, sier Moström.

- Ole Gunnar vet hva han snakker om og da lytter jeg til hva han har å si, sier Moström.

Etter 3-1-seieren mot Haugesund ligger Molde tre poeng foran Tromsø med en kamp mer spilt. Moström gleder seg til fortsettelsen.

- Vi er i bra form nå. Og nå venter det mange tøffe kamper i en viktig periode av sesongen. Målet er å være med så høyt som mulig på tabellen, sier Moström.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag