*Nettavisen* Sport.

Mot brutal sprint i ny skitour: – Det blir melkesyre som gjelder

 

Marit Bjørgen og Anders Södergren presenterte Ski Tour 2020 i Oslo torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Det går mot en beintøff sprintkonkurranse i langrennsnyvinningen Ski Tour 2020 kommende sesong.

17.10.19 15:44

Den nye touren i langrennsverdenscupen går i perioden 15. til 23. februar. En sprint går i Åre 18. februar. Der vil sprinterne avslutte alle heatene med et ganske langt parti i alpinløypa i den svenske alpinmetropolen.

– Løperne skal konkurrere opp. Deretter trenger de en hviledag, sa Guri Hetland i arrangementskomiteen på en pressekonferanse torsdag.

– Dette hadde det vært moro å være med på. Det kunne ha passet meg. Selv om det høres hardt ut, tror jeg de beste sprinterne vil klare dette bra, sa Marit Bjørgen om Åre-sprinten.

– Det blir en annerledes sprint. Det kan jeg love. Det blir klatring og melkesyre som gjelder, sa Anders Södergren.

Sprinten går i en sløyfe på 700 meter, der de siste vel 250 går i bratt motbakke. Det gir en knalltøff avslutning.

Må reise med tog

Östersund, Storlien-Meråker og Trondheim er andre konkurransesteder i Ski Tour 2020.

Løperne er også pålagt å reise med tog mellom de forskjellige arrangørstedene av miljøhensyn. Touren skal være en miljøvennlig greie.

Södergren og Bjørgen er Tour-ambassadører og var på plass under presentasjonen i Oslo torsdag.

– Det pirret litt da jeg så presentasjonen, sa Bjørgen.

Tett program

Ski Tour 2020 innledes med 10 og 15 kilometer fri teknikk i Östersund 1. februar. Dagen derpå står samme distanser i klassisk stil på programmet.

Dag tre består av den omtalte sprinten i fri teknikk i Åre, før det blir langløp på 38 kilometer mellom Storlien og Meråker på dag fire.

Femte etappe er en klassisksprint i Trondheim, før det hele avsluttes med 15 kilometer for kvinner og 30 kilometer for menn samme sted. Også finalen er i klassisk stil.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag