Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot keeperkrise for Viking

Foto: (foto: scanpix)
Sist oppdatert:
- Vi kan ikke ha en keeper som ikke vil spille for klubben, sier Tom Prahl. Det nærmer seg keeperkrise i Viking.

STAVANGER STADION (TV 2 Nettavisen): VIKING – BRYNE 2-2: Anthony Basso har storspilte for Viking i vårsesongen. Nå er han på vei bort. Franskmannen ønsker seg hjem til Auxerre, og nekter å forlenge kontrakten med blåtrøyene.

I treningskampen mot Bryne så en skadefri Basso i toppform lagkameratene spille uavgjort 2-2 på tribunen. Et selvmål og Alexander Ødegaard reddet Viking for et pinlig nederlag for Rogalands-rivalene.

- Vi kan ikke ha en keeper som ikke vil spille for klubben. Derfor spilte han ikke i dag, fastslår en klokkeklar Tom Prahl overfor TV 2 Nettavisen.

Tabbe av Austbø
Bassos erstatter, Iven Austbø, må ta sin del av skylden for Brynes 1-0-scoring. Unggutten ga en stygg retur i feltet, og Brynes Torgeir Motland satte enkelt inn returen.

- Det er klart, dersom Basso forsvinner, må vi hente inn en ny keeper, sier Prahl, mens Iven Austbø står like i bakgrunnen.

- Men foreløpig vet vi ikke hva som skjer. Har du imidlertid lest avisene i det siste, er det ikke tvil om at Basso ikke vil være her lenger, konstaterer Vikings trener.

Iven Austbø er fullstendig klar over at han trolig heller ikke blir førstevalget om Bassos overgang til gamleklubben Auxerre omsider blir et faktum.

- Jeg har jo ambisjoner om å bli førstekeeper for Viking, men Prahl henter nok inn en ny keeper om Basso blir solgt, sier Norges U21-landslagskeeper.

- Ønsker du også deg bort fra Viking?

- Vi får se. Foreløpig avventer jeg situasjonen, svarer en ordknapp Austbø, som har kontrakt med favorittklubben ut denne sesongen.

Eskeland fristes av Viking
Brynes keeper Roger Eskeland skal være en av sisteskansene Viking har i kikkerten. Han legger ikke skjul på at en overgang til storebror Viking frister.

- Ja, jeg har hørt ryktene. Men jeg kan ikke gjøre annet enn å forholde meg til den kontrakten jeg har med Bryne, ettersom jeg verken har snakket med noen i Viking eller hørt noe konkret om interessen, konstaterer han overfor TV 2 Nettavisen.

Bryne sjokkerte onsdag drøye 2300 tilskuere på Viking Stadion. Jærbuene gikk til pause med 2-0-ledelse etter scoringer av Torgeir Motland og Kai Ove Stokkeland. Men i løpet av kampen ti siste minutter reddet Alexander Ødegaard og et selvmål av Brynes Anders Særvold uavgjort 2-2 for Viking.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!