RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot nordisk liga neste høst

Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Snart kan Rosenborg mot FC København bli en realitet. Alt tyder på at det blir nordisk mesterskap for klubblag allerede fra neste høst.

På en pressekonferanse på Ullevaal stadion redegjorde fotballpresident Per Ravn Omdal (bildet) og Olav Boksasp i Norsk Toppfotball for planene om en nordisk serie.

Positive

Og alle er positive: Fotballforbundene og toppserieforeningene i Norge, Sverige og Danmark står tilsynelatende samlet rundt prosjektet.

Kort fortalt er dette opplegget. De tre beste lagene fra Norge, Sverige og Danmark (tabellen ved sesongslutt) skal delta. Tre lag i tre grupper spiller hjemme og borte. De to beste i hver gruppe går videre til et nytt gruppespill, der det er to grupper a tre lag.

Vinneren av hver gruppe møtes til finale (en kamp). Til sammen blir det da 31 kamper i det nordiske mesterskapet. Og kampene skal spilles på klubbenes egne arenaer, med høyde for en viss fleksibilitet om innekamper om klimatiske forhold krever det.

- Vi har sondert terrenget, og de mest profilerte klubbene i Norge er interessert. Planen er at ligaen skal starte etter at nasjonale serier er ferdige neste høst. Finalen spilles før de nasjonale seriene starter igjen på vårparten, sier Olav Boksasp til TV 2 Nettavisen. Internasjonal kamptrening

Internasjonal kamptrening

Høsten er vanligvis Champions League-tid i Norge takket være Rosenborgs eminente innsats i den turneringen de siste, åtte årene. Men nåløyet er i ferd med å bli skummelt trangt. Ser man på landenes tre topplag per i dag, er alle i ferd med å ryke ut før puljespillet starter:

** Djurgården er allerede slått ut av Partizan Beograd.

** FC København har et ok utgangspunkt etter 1-1 borte mot Rangers.

** Rosenborg ligger tynt an etter 0-0 hjemme mot Deportivo.

- Det er klart det blir verre og verre å få innpass i de store turneringene, istemmer Boksasp.

Og om RBK skulle gå til Mesterligaen, vil ikke det ødelegge for den nordiske serien.

- Nei, da får de jo bare opprettholdt bedre matching i en periode der den norske serien er slutt, påpeker fotballpresident Per Ravn Omdal.

Sponsor

Nå jobbes det intenst med å få på plass finansiering av turneringen. En tanke er å finne en stor hovedsponsor som kan få navnet sitt på turneringen, slik som Tippeligaen har det her hjemme.

- Ja, vi ser på muligheten for det. Turneringen skal også være et økonomisk bidrag til klubbene, det vil si at det blir premiering i en eller annen form. Men det er helt klart at det ikke er aktuelt å premiere vinneren med for eksempel plass i Champions League eller andre europeiske turneringer, sier Omdal.

- Hva er hovedproblemet for å få dette til allerede fra høsten?

- Jeg ser ingen hovedproblemer. Nå får vi bare fortsette å jobbe med dette gjennom høsten og vinteren, sier Omdal.

- Hva tror du om sjansen for å få det til, Boksasp?

- Jeg tror den er veldig stor, sier en optimistisk Olav Boksasp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere