Gå til sidens hovedinnhold

Mot nordisk mesterskap

Bare Finland mangler for at det nordiske mesterskapet i ishockey skal bli en realitet.

Tirsdag skrev Nettavisen at Norge allerede har spikret to vennskapskamper mot Sverige før VM braker løs i Canada neste år. Men det er mer som foregår i Norges Ishockeyforbunds korridorer i disse dager.

Høyst sannsynlig vil det fra 2008 settes startskudd for et årlig nordisk mesterskap - der Norge, Sverige, Danmark og Finland vil delta.

Håper på Finland
Tre Kronor har allerede sagt ja til ideen. Det samme har Norge og Danmark.

Dermed er det bare Finland som mangler for å gjøre listen av nasjoner komplett. Men ifølge Jon Haukeland i Norges ishockeyforbund er det trolig bare snakk om tid før man får ja også fra det holdet.

- Finland er allerede en del av en annen turnering i det tidsrommet vi har planlagt vår. Men den turneringen er, etter som jeg har fått opplyst, i ferd med å avvikles, forteller han til Nettavisen.

Det nordiske mesterskapet skal etter planen foregå i perioden august til september - akkurat i det tidsrommet Finland har sine årlige møter med blant annet Russland og Tsjekkia.

- Ikke i Norge
Mesterskapet vi gjennomføres som en firenasjonersturnering, der alle møter alle og vinneren av puljen blir kåret til Nordens beste hockeynasjon. De fire landene vil veksle på å stå som arrangør.

- Det er ennå ikke bestemt hvem som får æren av å arrangere det første mesterskapet, men trolig blir det ikke Norge. Men mulighetene er store for at kampene går her i landet i 2009, forteller Haukeland.

Foreløpig er det ikke hundre prosent sikkert at planene realiseres, men Haukeland er ved godt mot.

- Vi håper virkelig at dette går i orden, sier han.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai