(SIDE2): Han har aldri tapt en konkurranse i Norge ennå. Han er 20 år gammel og har drevet med Kungfu eller Wushu i over sju år allerede. Han heter Kim Gibson og kommer fra Oslo og Brighton i Storbritannia.

Fikk 15. plass i EM
- Først de to siste årene har vi fått et forbund og organiserte konkurranser i Wushu i Norge, forklarer 20-åringen.

Wushu er en kinesisk kampstilarter som er delt inn i to konkurransegrener. Én kampsport med kamp/fullkontakt (sanshou) og den grenen Gibson stiller i, nemlig den mer klassiske grenen som minner mer om kata.

I 2006 representere han det første norske wushulandslaget i historien da han deltok på Wushu EM i Italia hvor han fikk en15. plass.

SE FLERE BILDER AV KIM NEDERST I ARTIKKELEN

- Moren min bare meldte meg inn i en klubb da jeg var 13 år. Jeg hadde ikke så mye valg egentlig, sier Kim når vi møter han på trening.

Han har akkurat byttet klubb og trener nå i lokaler på Storo i Oslo.

- Jeg tror hun var redd for at jeg skulle begynne med noe annet tull og etter at vi hadde vært på en håndballkamp så tok hun med en flyer som reklamerte med Kungfu, eller wushu - og sendte meg på trening, smiler Kim.

Jet Li er helten
Siden har det gått slag i slag for den unge stjernen som ikke egentlig har så mye positivt å si om Bruce Lee. Det er nemlig Jet Li som er helten.

- Bruce Lee drev jo ikke egentlig med Wushu, han fant på sin egen kampsport som ble hetende Kungfu, forklarer Kim.

Kim trener selv hele fem timer hver dag og konkurrerer nå bare i oppvisning og ikke i kamp lenger.

- Jeg trenger ikke å hoppe så høyt i den grenen og det er bra for jeg har ødelagt kneet mitt skikkelig. Jeg blir nok aldri helt bra igjen, men det er slikt som hører med denne sporten. For nøyaktig to år siden røk han menisken og korsbåndet og måtte gå hele russetiden med gibs.

- Jeg fikk i hvert fall mange privilegier på bussen da, forteller han.

Foten satt igjen
Skaden oppsto da han skulle gjøre et hopp hvor han sparket i taket. Taket var litt lavere enn han hadde regnet med og foten «ble sittende igjen i taket» mens Kim vred seg.

- Legen mente jeg ikke kunne fortsette med denne sporten, men nå er jeg tilbake for fullt. Jeg hadde en del mareritt om det etterpå, men nå er jeg ikke redd lenger, forteller han.

Ikke for pyser
I konkurranse fremfører Kim et 1 1/2 minutt program foran et dommerpanel som skal gi han karakter basert på teknikk, uttrykket man gir og koreografien, samt akrobatiske momenter. Toppkarakteren er 10 og det beste Kim noen gang har fått er karakteren 8,73.

- I Kina var det en som fikk karakteren 9,9 nå, det er den høyeste karakteren noensinne. Så vi ligger jo litt etter her oppe, sier gutten som aldri har tapt en eneste konkurranse i Norge.

Men sporten er allikevel ikke for pyser. Vil du opp og fram er det hard trening og riktig kosthold som må til. I tillegg til å trene fem timer hver dag spiser Kim hver tredje time. Og han dytter ikke i seg hva som helst.

Keepertrener på fritiden
- Jeg spiser aldri rødt kjøtt også spiser jeg masse frukt. Det er jeg nesten litt for glad i.

Til vanlig jobber Kim som keepertrener for Lyn og i sommer tar han noen pusterom mellom treningsøktene.

- Nå er det heldigvis en stund til konkurranse så da kan jeg nyte sommeren litt også.

I oktober er det NM i Wushu og Kim stiller selvfølgelig.

Her kan du lese mer om Kim og Wushu (ekstern lenke)

LES MER OM HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER