En drøy uke før jula setter inn for alvor, er det ingen grunn til å deppe for oss som liker trav- og galoppsport. Aktivitetsnivået holder seg oppe og vi nordmenn får blant spille til ekstra V65-omganger på Solvalla både mandag 21. desember og 2. juledag 26 desember. Hele julemenyen og åpningstider for Norsk Rikstoto finner du ved å klikke på her .

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Tirsdag er det full fyr på travfronten, og til kvelden er det Momarken som er vertskap for V65-spillet her hjemme, mens svenskene holder seg i sør-Sverige når Jägersro byr på V64. Til løpene på Momarken i kveld går vi for en halvfrisk variant, når vi bankerspiller en nestfavoritt i V65-spillet. Spennende det, og som alltid på arenaen i Østfold, kan det ligge fine penger i luften.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Momarken
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

HTML EMBED

Tilbake på topp?
I et langløp over 3160 meter for varmblodshester i relativt høyt grunnlag i V65-5 synes vi 3 Valley High er spennende i kveld, og vi setter et friskt bankerspill på andrevalget i spillet (14% av innsatsene på seg). 5-åringen innehar skyhøy kapasitet, og etter veldig lang pause sist, varslet han storform igjen.

Det var i et V75-løp i Drammen, og der avsluttet han strålende via sporene til slutt, til sjette på 18.7 over aktuell distanse. Favoritten 9 King Of Friday var en vinner av det løpet, men Valley High er nok minst et hakk bedre i kveld. Det blir 1 Quincy Frontline i tet i dette løpet, og da må King Of Friday gjøre jobben igjen.

Da tror vi Valley High blåser rundt dem til slutt, og når Kolnes-traveren holdt absolutt toppform på denne tiden i fjor (så også året før), synes vi et bankerspill kan forsvares. Han vant tre strake triumfer i perioden 28. november til 11. januar i fjor, og han lekte med en hest som Barifant i langløp i Bergen i sommer.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

HTML EMBED

To hester gjør opp
I et varmblodsløp hvor de stallansatte skal i aksjon i V65-1 synes vi det ligner et tohesters oppgjør, og 5 N.Y. Peace Talks er snakk om hesten å fange i fra tet til slutt. 4-årshoppa har vist en stigende formkurve nå på slutten, og selskapet i kveld er ikke verre enn at årets tredje triumf kan være innen rekkevidde.

Hun fikk sølv på 18.6 over 2500 meter i den nest siste starten bak gode Hot Gun, og sist fullførte hun flott til fjerde på 14.4 over en sprint bak tre gode hester. Klart enklere i mot i kveld, og vi tror på en topp vinnersjanse. Formstigning har også 9 Absolut Bæst vist i det siste, og han blir tung å stå i mot siste biten.

Etter å ha gått et kruttsterkt løp til fjerde på 15.9 etter tidlig galopp i den nest siste starten, ble det en enkel seier på 16.3 full vei for sistnevnte i den siste starten. Begge våre utvalgte er utstyrt med gode kusker i form av Herman R. Tvedt og Hans W. Storås, og da skal det være snakk om en relativt trygg lås.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under

HTML EMBED

Overspilt favoritt?
I et sprintløp for kaldblodshester i V65-4 blir 4 Osen Gutten storfavoritt med 45% av innsatsene på seg, men vi tror det kan være snakk om en favoritt i fare. 5-åringen har tatt to strake triumfer i regi Eirik Høitomt etter veldig lang pause nå på slutten, men en kjapp sprint, tror vi ikke er noen fordel for Elding-sønnen.

Dette ligner ikke noen utpreget sprinter (mer sterk enn speedig), og vi tror ikke han får teten i kveld. Da værer vi favorittfall, og vi synes løpet er mer åpent enn det spillerne vil ha det til at det er (nesten bare tre hester som er spilt). Piler til tet gjør trolig 5 Arbbolas (vant på 31.1 full vei sist), og han kan fort lede rundt om.

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 3 Lundrapp (sølv på 31.7 full vei bak favoritten sist), og han skal krysses tidlig. Enorme fartsressurser er det på 10 Nebbenes Jahn, og han vinne på en god dag. Helt borte er heller ikke 6 Frisli Lomi (habil sprinter) og 11 Skjeppe Kåre (sjokket på Momarken før).