Mot omstrukturering i Olympiatoppen

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Ny lederstruktur vedtatt.

Ikke overraskende går et enstemmig idrettsstyre for en ny organisering av Olympiatoppen. Det kom fram etter siste styremøte i Austevoll.

- Vi har vedtatt at det blir en omorganisering av Olympiatoppen. Det skal bli en leder og tre underledere. En med ansvar for vinteridrettene, en for sommeridrettene og en for ungdom og rekruttering, opplyste idrettspresident Børre Rognlien til NTB tirsdag.

Dette vedtaket ble presentert på en pressekonferanse og åpen time under styremøtet i Austevoll.

- Vi har en toppidrettssjef i dag, mens de tre andre områdene blir det nye stillinger. Vi skal jobbe med å få på plass nye arbeidsinstrukser både for toppidrettssjefen og de tre nye stillingene, sa Rognlien videre.

- Kommer dere til å ansette folk utenfra eller satser dere på folk innenfor dagens system?

- Vi skal ha disse instruksene klare til vårt neste styremøte i august. Så får vi ta det derfra om vi vil ansette folk utenfra eller ikke, sa idrettspresidenten.

Godt oppslutning
- Nå har vi gjennomgått Tvedt-utvalgets innstilling. Den har vært ute til høring ute i kretsene og vi hatt en god debatt på ledermøtet. Det har vært god respons om innstillingen ute i kretsene og full enighet på ledermøtet, sa Rognlien.

Det var etter en dårligere innsats enn forventet under London-OL i fjor sommer at man satte ned et utvalg (Tvedt-utvalget) for å se hva som skal gjøre for å få norsk toppidrett til å bli bedre. Blant annet har toppidrettssjef Jarle Aambø måttet tåle en del kritikk.

- Heretter vil toppidrettssjefen få mer avlastning, og vil dermed få tid til mer strategiarbeid, blant annet.

- Vi skal også lage en klar målsetting for Olympiatoppen om de langsiktige målene. Dessuten skal vi også styrke arbeidet i de regionale toppidrettsmiljøene. Der vil vi også møte Tvedt-utvalgets anbefaling, sa Rognlien.

Regionene
- Da vi fikk OL i 1988 fikk vi dannet Olympiatoppen. Nå fram til OL 2022 vil vi styrke de regionale toppidrettsmiljøene.

I dag er det fem regioner, Tromsø, Trondheim, Bergen, en for innlandet og en for Kristiansand og Stavanger.

- Det er stor interesse rundt toppidrett og det er viktig at vi ivaretar disse regionale miljøene, sa idrettspresidenten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.