*Nettavisen* Sport.

Mot pluss og nye NIF-endringer

Idrettsforbundet (NIF) la frem et 2006-budsjett som endelig bringer egenkapitalen i pluss.

12.05.06 18:05

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen): Som TV 2 Nettavisen tidligere har skrevet, gikk NIF 24,4 millioner i overskudd i fjor.

Men fortsatt sliter organisasjonen med underskuddet fra den tidligere ledelsen. Først ved årsskiftet er egenkapitalen på plussiden.

Generalsekretær Inge Andersen la fredag ettermiddag frem det nylig vedtatte 2006-budsjettet, som viser vel 598 millioner i omsetning og 19,5 millioner i overskudd.

- Per 31. desember i år kommer vi dermed til å stå med 1,2 millioner i positiv egenkapital, sa Andersen.

Idrettsforbundet har de siste årene kuttet bemanningen med vel en tredjedel, og bare i fjor forsvant 58,5 årsverk slik at man nå har 175 ansatte som utfører 163,5 årsverk, informerte generalsekretæren fra talerstolen på idrettens ledermøte.

- NIF går nå fra omstilling til utvikling, og kommer til å starte endringene i organisasjonen nå i sommer, sa Inge Andersen.

Han la frem et organisasjonskart med fire hovedinndelinger under generalsekretæren: Administrativ stab (administrasjonen og fellestjenestene), Olympiatoppen, Idrettsutvikling (det idrettsfaglige) og Organisasjon (organisasjonsutvikling).

Under disse kommer etter hvert regionene (dagens idrettskretser).

- Dette er en grovskisse, og vi står nå foran større oppgaver enn oppryddingen NIF har vært gjennom. Men vi frigjør kanskje 20 millioner i 2007 (på grunn av at målet med positiv egenkapital er nådd, journ. anm.), og skal få dette til.

Idrettspresident Karl-Arne Johannessen tok også opp etterlønnsavtalen til generalsekretær Andersen, og la til at denne kanskje var uttrykt litt «klossete» i 2004-beretningen.

- I en organisasjon som vår må det være mulig å gjøre nødvendige endringer hvis en uheldig situasjon skulle oppstå. Gjennom en slik avtale kan vi for eksempel foreta en usaklig oppsigelse. Avtalen gjelder ikke dersom det er rettslig grunn til oppsigelse, og generalsekretæren må hvis han får etterlønn stille seg til disposisjon de 12 månedene, sa idrettspresidenten.

SAGT FRA TALERSTOLEN PÅ LEDERMØTET:

Idrettsminister Trond Giske om en potensiell OL-søknad: - Det er norsk idrett som selv må bestemme om man vil søke om OL og hvor. Jeg støttet Tromsøs forsøk på å få OL i 2014, men vil ikke gi noe signal nå, før idretten har tatt en beslutning. Jeg kan ikke forskuttere hva regjeringen vil si til å et eventuelt norsk spørsmål om garanti for søknad om OL. Men selv har jeg ikke skiftet side.

Idrettspresident Karl-Arne Johannessen om skøytebråket: - Vi har vært i møte med Lotteritilsynet, og man har kanskje ikke redegjort bra nok for bruken av midlene. Saken som begynte med ti millioner kan ende opp med noen hundre tusener. Men når idretten får disse automatpengene, må vi redegjøre godt for bruken av midlene.

Visepresident Are Antonsen i Norges Motorsportforbund om anleggsbråket: - Idrettsstyret valgte å gå mot sitt eget særforbund i anleggssaken, satt til side kompetansen i et særforbund og valgte det mest kommersielle, privatiserte og idrettslig sett smaleste alternativet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.