RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot taktisk triumf

Foto: Bengt Magnus Dyrkorn (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd tapte spurten, men økte ledelsen i poengkonkurransen. - Jeg har full kontroll på dette, hevder han.

SAINT-ETIENNE (TV 2 Nettavisen): Det ble nok en dag hvor en utbrytergruppe kom først til mål, mens Thor Hushovd og rivalene kom inn med hovedfeltet. Også på den 19. etappen var Robbie McEwen hakket hvassere enn nordmannen i spurten, men så lenge det bare er snakk om ett poeng i favør av australieren, går det helt etter planen.

- Det var en litt hard spurt som gikk slakt oppover. Jeg tok hjulet til Robbie McEwen, og følte at jeg kunne ha kommet opp på siden av ham, men han lå helt inn til gjerdet og da turte jeg ikke mer, sier Thor Hushovd til TV 2 Nettavisen.

Kontrollerer
Crédit Agricole-rytteren innrømmer at han ikke risikerte alt, så lenge det bare sto om en 14. plass. Dersom det hadde stått om en etappeseier eller den grønne trøyen, hadde nok nordmannen satset mer.

For inntil den siste uken har Tour de France utelukkende dreid seg om å kontrollere rivalene. Å nekte McEwen og Stuart O'Grady poeng har vært det viktigste.

- Jeg føler at jeg har hatt god kontroll på dette. Det har vært et taktisk godt Tour de France fra min side, og jeg har plukket poeng hver dag jeg har hatt sjansen. Jeg føler at jeg har kjørt taktisk smart, og tatt poeng både ved støting og i fjellene, sier Hushovd til TV 2 Nettavisen.

- Det er sånn jeg har fått trøyen; jeg har kjempet virkelig hardt.

- Burde hatt en etappe
Etter at Hushovd overtok den grønne trøyen da Tom Boonen ga seg før start på den 12. etappen, har nordmannen og lagkameratene i Crédit Agricole fulgt Robbie McEwen og Stuart O'Grady som vaktbikkjer. Grimstad-rytteren har hatt full kontroll på hjulet til de to australierne, og bortsett fra spurten i Montpellier forrige fredag, har det aller meste gått Hushovds vei.

Samtidig er det en taktikk som har fratatt Hushovds muligheter til å gjøre de store sprellene i jakten på en etappeseier.

- Det har nok begrenset mulighetene mine for etappeseier noe, men jeg burde hatt en seier de første dagene da jeg var så nærme, mener han.

Avgjøres i Paris
På lørdagens tempo deles det ikke ut poeng til spurterne, såfremt disse ikke blir blant de ti beste. Dermed blir Champs-Elysées neste og siste mulighet for en etappeseier.

- Det hadde vært en stor drøm å vinne siste etappe i den grønne trøyen, det hadde vært helt utrolig, sier Hushovd, som tror han har gode muligheter til å gå til topps i Paris.

- På søndag er det ikke snakk om å kontrollere lenger. Da kjører jeg for etappeseier, sier han.

Thor Hushovd leder poengkonkurransen med 15 poeng på O'Grady, mens McEwen følger 21 poeng bak nordmannen. Søndag er det tre innlagte spurter med henholdsvis seks, fire og to poeng til de tre beste, før det spurtes om poeng til de 20 beste i finalen. Vinneren får 35 poeng, nummer to 30, nummer tre 26, og så videre nedover.

- Spurter for etappeseier
Robbie McEwen er spurtkongen i Tour de France med sine tre etappeseirer, men er langt bak Thor i kampen om poengtrøyen. Men Grimstad-gutten mener det får holde med tre triumfer for konkurrenten fra Lotto.

- Den lille knotten skal ikke få vinne fire etappeseirer, ler Hushovd.

- På søndag dreier det seg ikke om å kontrollere den grønne trøyen. Da spurter jeg for etappeseier, understreker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere