RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot tronskifte i norsk tennis

Sist oppdatert:
I løpet av uka kan Stian Boretti overta Jan Frode Andersens plass som Norges beste tennisspiller.

Andersen knuste Boretti i NM tidligere i år, og er nok fortsatt den beste. Men på rankinglistene kan det bli et skifte i helga. Stian Boretti er nå i kvartfinalen i en Future-turnering i Minsk. Vinner han turneringen, passerer han Andersen på de offisielle rankinglistene.

- Jeg har ikke tenkt så mye på ranking i år. Jeg spiller bare tennis, og spiller jevnt med de beste. Jeg har valgt en annen strategi - å heller satse på de store turneringene. Resultatene har ikke vært som ønsket, men jeg vet at jeg er der. Det viste jeg også i NM, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Og har rett i at han er nær. I helga røk han 4-6, 6-7 (9-11) for Albert Portas i kvalifiseringsfinalen i Bucuresti. Portas som i neste runde enkelt slo nummer 57 i verden, Christophe Rochus, 6-4, 6-1.

Jan Frode Andersen
33 år
Høyest rangert: 135
Ranking nå: 425
Spilt inn: 1,95 millioner kroner

Stian Boretti
23 år
Høyest rangert: 428
Ranking nå: 476
Spilt inn: 138.000 kroner

Tidligere spilte Andersen challenger-turneringer, med brukbar suksess, og holdt seg stabilt blant de 200 beste i verden. I år har han satset på å sette Norge på kartet med å lykkes i en større ATP-turnering. Det har imidlertid blitt for mye nesten, og tap i kvalifiseringsfinaler. Dermed har poengene uteblitt, og han har falt om lag 200 plasser på verdensrankingen.

Boretti på sin side er i ferd med å bygge opp karrieren , og spiller Future-turneringer for å plukke poeng. Han klatrer derfor jevnt og trutt på rankinglistene. Med seier i Minsk kan han også sette personlig rekord. Han har nemlig aldri tidligere vært rangert høyere enn 428.

Han ligger 14 poeng bak Andersen på rankinglista. Seier i Minsk gir 18 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere