Mot tronskifte i norsk tennis

I løpet av uka kan Stian Boretti overta Jan Frode Andersens plass som Norges beste tennisspiller.

15.09.05 11:58

Andersen knuste Boretti i NM tidligere i år, og er nok fortsatt den beste. Men på rankinglistene kan det bli et skifte i helga. Stian Boretti er nå i kvartfinalen i en Future-turnering i Minsk. Vinner han turneringen, passerer han Andersen på de offisielle rankinglistene.

- Jeg har ikke tenkt så mye på ranking i år. Jeg spiller bare tennis, og spiller jevnt med de beste. Jeg har valgt en annen strategi - å heller satse på de store turneringene. Resultatene har ikke vært som ønsket, men jeg vet at jeg er der. Det viste jeg også i NM, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Og har rett i at han er nær. I helga røk han 4-6, 6-7 (9-11) for Albert Portas i kvalifiseringsfinalen i Bucuresti. Portas som i neste runde enkelt slo nummer 57 i verden, Christophe Rochus, 6-4, 6-1.

Jan Frode Andersen
33 år
Høyest rangert: 135
Ranking nå: 425
Spilt inn: 1,95 millioner kroner

Stian Boretti
23 år
Høyest rangert: 428
Ranking nå: 476
Spilt inn: 138.000 kroner

Tidligere spilte Andersen challenger-turneringer, med brukbar suksess, og holdt seg stabilt blant de 200 beste i verden. I år har han satset på å sette Norge på kartet med å lykkes i en større ATP-turnering. Det har imidlertid blitt for mye nesten, og tap i kvalifiseringsfinaler. Dermed har poengene uteblitt, og han har falt om lag 200 plasser på verdensrankingen.

Boretti på sin side er i ferd med å bygge opp karrieren , og spiller Future-turneringer for å plukke poeng. Han klatrer derfor jevnt og trutt på rankinglistene. Med seier i Minsk kan han også sette personlig rekord. Han har nemlig aldri tidligere vært rangert høyere enn 428.

Han ligger 14 poeng bak Andersen på rankinglista. Seier i Minsk gir 18 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.