Sebastian Lander tok før årets sesong steget fra et dansk kontinentallag til det sveitsiske stjernelaget BMC Racing Team.

Nå mener han at hans deltakelse i Spania rundt beviser at det var et riktig valg.

- Det er deilig for meg å vise verden at jeg hadde en plan da jeg skiftet til BMC. Jeg er glad for at laget har satt pris på det jeg har gjort så langt i sesongen, forteller Lander til Ritzau, via ekstrabladet.dk.

22-åringen har fått kritikk i dansk presse og av landslagskameraten Lasse Norman Hansen fordi han valgte det sveitsiske profflaget.

- Han sa jeg fikk en drittkontrakt
De har stilt spørsmålstegn ved Landers utvikling i stjernelaget, blant annet fordi han har syklet få ritt så langt i 2013.

- Norman Hansen har sagt at jeg fikk en drittkontrakt fordi jeg ikke har syklet nok ritt så langt i år. Da er det fett å stå i Spania og motbevise dem. Den som ler sist ler best, sier Lander.

Norman Hansen vant olympisk gull i banesykling i London og sykler kommende sesong på profflaget Garmin-Sharp.

Les også: Trodde han veltet fra medalje - vant gull

Bruker Hushovds trener
Lander har, i likhet med Thor Hushovd, Atle Kvålsvoll som trener på det sveitsiske laget.

Les også: Kvålsvoll blir trener for dansk mester

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den erfarne treneren beskrev i vinter Lander som en offensiv rytter med en bra avslutning. På bakgrunn av danskens kvaliteter har flere reagert på at han skal sykle et beinhardt Spania rundt.

- Jeg er sinnssykt glad for at jeg får lov til å kjøre et så stort ritt. Om jeg klarer å fullføre og sykler noen ritt senere i høst, ender jeg på omtrent 75 rittstarter i år. Det er perfekt for meg, forteller 22-åringen.

Vil at Lander skal få erfaring
BMC-laget overrasket da de tok ut Lander til treukersrittet. Før lørdagens lagtempo er endagsrittet Clasica San Sebastian det eneste verdenstourrittet han har startet i år. Der fullførte han ikke.

- Han behøver å sykle ritt. Vi har tatt ham ut av flere ritt tidligere grunnet skade, og jeg håper han kan samle erfaring, sier sportsdirektør Max Sciandri til tv2.dk.

Sportsdirektøren forteller at Lander vil få en fri rolle i Spania rundt da de ikke har noen som vil kjempe om en topplassering i sammendraget.

- Om han gjennomfører rittet, vil det være fantastisk. Han må ta det dag for dag og bare kaste seg ut i det. Det er en suksess om han fullfører og skaffer seg erfaring, forteller Sciandri.