Gå til sidens hovedinnhold

Møter Aksel på sykehuset

Onsdag kveld vil ytterligere informasjon om Aksel Lund Svindals skade gis.

Det norske alpinesset, og kanskje den aller heteste kandidaten til tittelen ««Årets Idrettsutøver», falt stygt på utfortrening i Beaver Creek tirsdag kveld.

Han ble fraktet ut av bakken på båre, og ført direkte til sykehus. Bildene var dramatiske, og viste at Lund Svindal ble fraktet bort blodig og forslått.

Møtes på sykehuset
I natt norsk tid ble han operert både i ansiktet og i skinka, og det ble tidlig klart at han går glipp av flere renn, og også må bli på sykehuset en stund. Men nå, bortimot et døgn etter fallet, hvordan går det egentlig med nordmannen?

- Jeg skal prate med lege Ola Rønsen når han har møtt Aksel. Deretter vil vi komme med ytterligere informasjon om Aksels situasjon onsdag kveld norsk tid, sier pressekontakt i alpint, Halvor Lea, til Nettavisen.

Legen og de norske alpingutta skal først besøke Lund Svindal på sykehuset.

Lege Ola Rønsen var sammen med Aksel Lund Svindal da han ble fraktet til sykehuset. Der ble kuttene i ansiktet sydd opp, og nesebeinet satt på plass. I tillegg tok gastrokirurgene seg av kuttet han hadde i skinka.

- Han er litt kvalm, uvel og groggy. Han blir liggende på intensiven til i morgen (torsdag), og blir så på sykehuset i ytterligere noen dager. På det nåværende tidspunktet er det altfor tidlig å si noe om når han kan være tilbake i bakken, sa Rønsen i en pressemelding som ble sendt ut tidlig onsdag morgen norsk tid.

Leder verdenscupen
Lund Svindal hadde fått en fantastisk start på sesongen med to seirer på de fire første rennene. Han ledet også verdenscupen sammenlagt. Suksessen kom etter at han også hadde en fantastisk fjorårssesong. Han vant da den totale verdenscupen, og sikret seg også seier i verdenscupen i storslalåm og kombinasjonen. I tillegg fikk han også med seg to gull (storslalåm og utfor) under alpin-VM i Åre.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis