Møter et «norsk» lag

VALLE HOVIN (TV 2 Nettavisen): Kjetil Rekdal er klar på at hans Vålerenga ikke møter et tradisjonelt dansk lag i første kamp i Royal League.

09.11.04 13:56

Vålerenga skal møte Esbjerg på bortebane torsdag kveld i sin første kamp i den nystartede nordiske vinterserien. Han er godt forberedt på motstanderen.

- Geir Bakke (hjelpetrener) så Esbjerg mot Brøndby her om dagen. Og han sier at vi møter et lag av god Tippeligastandard. De spiller ganske likt oss, de går på med krum hals og kjemper med stor intensitet. Ganske ulikt andre danske lag, sier Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Satser
Han er helt klar på at Vålerenga kommer til å satse for fullt på Royal League fra første stund.

- Vi er innstilt på å vinne fotballkamper. Neste år skal vi ut i Mesterligakvalifisering. Og her er det en fin mulighet til å øve på en bortekamp i Europa. Det blir en flott erfaring å hente.

- Klarer spillerne å tenne om etter serieavslutningen?

- Jeg tror nok det går bra. Det er i alle fall ingen grunn til at det ikke skal gå bra. Vi har hatt gode treninger etter serieavslutningen, og vi er sultne på å gjøre det bra i Royal League.

Motstand
VIF-treneren har registrert litt motstand mot Royal League i Sverige og Danmark. Men han er ikke så sikker på at motstanden er så sterk når en kommer til stykket.

- Jeg tror nok de kommer til å legge mer i kampene det enn de sier på forhånd. At Djurgården har foreslått å gi plassen til Kalmar, ser jeg mer på som et utslag av skuffelse over oppsettet, sier Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Han håper at Rosenborg og Vålerenga går videre fra gruppa i Royal League.

- Men med oss som gruppevinnere, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag