Gå til sidens hovedinnhold

- Møter kanskje Europas beste

Per-Mathias Høgmo dvelte ikke lenge over 6-0-seieren mot Odd Grenland. 20 minutter etter kampen snakket han om Lyon.

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): ROSENBORG – ODD GRENLAND 6-0:

- Vi har allerede begynt å tenke på kampen mot Lyon onsdag. Vi møter et av Europas beste lag, kanskje det aller beste, og da nytter det ikke å møte dårlig forberedt, sier Høgmo.

Rosenborg har sett den ubeseirede franske serielederen i seks kamper allerede denne sesongen. Mandag starter arbeidet med å forberede spillerne på hva de har i vente.

Vitamininnsprøytning
Utgangspunktet kunne imidlertid ikke ha vært bedre for Rosenborg. 3-1-seieren i Athen for to uker siden ga trønderne en drømmestart i Champions League – og en solid dose selvtillit.

6-0 over Odd Grenland var selvfølgelig en ny vitamininnsprøytning. Høgmo observerte masse positivt underveis – og var like fornøyd med seks scoringer som med null innslupne.

- Nøkkelen ligger i det defensive. Jeg er ikke opptatt av om vi presser høyt eller lavt, men det er viktig at vi forflytter oss i blokk – og at alle jobber knallhardt for å oppnå gjenvinning. Fremover handler det om å true flere rom samtidig. Det klarte vi bra i dag, oppsummerer Høgmo.

Endelig betaling
Han synes ikke det er vanskelig å forklare hvordan Rosenborg etter seks strake tap i serien kan vinne 6-0 over formlaget Odd Grenland.

- Vi var nesten like gode mot Lyn også. Da tapte vi 0-1. Og selvfølgelig er det en fordel for oss å spille med elleve mann gjennom hele kampen, poengterer Høgmo med to røde kort friskt i minne.

Høgmo mener Rosenborg nå får betalt for hard jobbing.

- Vi har trent tøft i sju uker. Nå begynner vi å se resultatet av det.

De seks scoringene styrker Høgmo i troen på at Rosenborg også kan gjøre livet surt for Lyon-forsvaret.

- Oser mål
- Det oser mål av dette laget, konstaterer Høgmo.

Akkurat det er eliteserietabellen et synlig bevis på. Rosenborg har scoret 40 mål. Det er flest av samtlige. Bare serieleder Start har scoret like mange.

Dessverre for Høgmo kjemper også Rosenborg i toppen hva angår baklengsmål. RBK har nemlig også fått 40 baller i eget nett.

Bare Odd Grenland har flere, med 41. Elleve av dem har Rosenborg besørget.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken