*Nettavisen* Sport.

Motivasjonen var ikke der

Foto: Natalia Kolesnikova / Afp / NTB scanpix

Tora Berger var sjanseløs.

17.03.13 21:05

Tora Berger ble grundig slått under skiskytternes verdenscupfinale søndag. Tsjekkiske Gabriela Soukalova avgjorde fellesstarten på standplass.

Tsjekkeren var den eneste som skjøt fire fulle hus, og i mål var hun 11,2 sekunder foran Marie Dorin Habert fra Frankrike. Treer ble finske Kaisa Mäkäräinen, ytterligere 11,7 sekunder bak.

Underveis ledet ukraineren Vita Semerenko lenge, men en bom på siste skyting sendte henne ned på 5.-plassen.

Tiril Eckhoff ble beste norske løper på 10.-plass. Hun pådro seg tre strafferunder (0-1-2-0) på de fire skytingene.

Tora Berger leverte like skuddserier som lagvenninnen, og uten den helt store formen i sporet endte det med 13.-plass for «Lesja-ekspressen».

Berger må dermed finne seg i å dele rekorden i antall pallplasseringer i en verdenscupsesong med Magdalena Forsberg. Hun tangerte svenskens notering på 19 pallplasser lørdag og kunne ha slått den søndag.

- Motivasjonen var ikke der den skule være i dag. Jeg prøvde, men jeg klarte ikke å skjerpe meg. Lufta har gått litt ut av ballongen, sa Berger til NRK.

Jubel blir det likevel for den norske skiskytterdronningen. Berger seiret både i verdenscupen sammenlagt, sprintcupen, fellesstartcupen, normaldistansecupen og jaktstartcupen.

- Snart må jeg bygge på huset for å få plass til alt krystallet, fleipet Berger, som endte 310 poeng foran toeren Darja Domratsjeva i verdenscupen totalt.

I tillegg til de fem trofeene Berger vant alene, var hun sterkt delaktig i at Norge vant nasjonscup, stafettcup og trofeet for blandet stafett. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag