*Nettavisen* Sport.

Motiverte storlag på kupongen

Foto: Reuters/Scanpix

Fulham jakter sin første seier på lenge mot svak motstand, og blir ett av dagens to spill.

Resten av dagens kamper og tips

Statistikkguide for håndball, fotball og ishockey

Det ble tap på gårsdagens spillforslag, med en solid påminnelse om at cup er cup fra Tottenham og Reading. Et plaster på såret blir at vi med stort hell lanserte en plan-B da oddsen ble satt ned. Det foreslåtte dobbelsystemet med Middlesbrough (2,15), Huddersfield (4,50) og Espanyol (2,15) ga pene 7,99 ganger innsatsen, som trippel ga de tre kampene hele 20,79 i odds.

Etterlengtet seier innen rekevidde
Fulham nærmer seg 20 kamper hvor seieren hjemme mot Reading er den eneste. Ny manager er på plass i Hodgson, og da mangler det bare spillere som er gode nok. Utover tre langtidsskader er A. Hughes ute og Bouazza tilbake etter karantene.

Bristol Rovers er nyopprykket til League One, og har klatret over nedrykksstreken etter syv poeng på de tre siste. I motsetning til de siste sesongene, har det blitt flere poeng borte enn hjemme. Tre spillere står på skadelisten, og kaptein Campbell er suspendert.

Lagene rundt Fulham på tabellen har i større eller mindre grad nedprioritert FA-cupen. Ligaen naturligvis viktigst for Hodgson også, men den nye manageren understreker det store behovet for en opptur og følelsen av å vinne. Vi tar han på ordet, og slår til på magre 1,95 for H med 0-1 fra start.

Ny skjebnekamp for manageren
Stoke kommer fra tre poengdelinger på rad. Sterke 5-2-0 på syv kamper før julaften. Diao, Matteo og Delap er ute med skader, men viktige Fuller rekker trolig hjem fra Jamaica i tide. Newcastle var best i det meste som ikke skjedde foran målene mot City sist. På topp er Martins langt unna formen, og det trengs pasningskvalitet i tillegg til løps- og duellstyrke på midtbanen. Mange spillere tilbake fra skader den siste tiden, Owen og Duff er på vei tilbake i kampform.

Cupen kan bli redningen for Sam Allardyce, som sitter veldig løst uten seier i kveld. Stoke naturligvis motiverte til en slik storkamp, men sesongens viktigste mål er uansett å møte Newcastle i seriespill neste sesong. 2,10 for borteseier brukes fra en vrien søndagskupong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.